عمومی

مزایای سلامتی گیاه تربچه

شاید تربچه یکی از محبوب‌ترین سبزیجات باغ شما نباشد اما قطعا یکی از سالم‌ترین آن‌هاست. تربچه یک سبزی رژیمی خوراکی با طعم تند است که انواع مختلفی از آن وجود دارد که بعضی از آن‌ها در فصل بهار و تابستان رشد می‌کنند و برخی دیگر نیز در فصل زمستان. تربچه با نام علمی Raphanus sativus متعلق به خانواده شب‌بویان است. این سبزی در بعضی از نقاط جهان، به ویژه در بازارهای آسیایی، به عنوان دایکن شناخته می‌شود.  در ادامه با برخی از خواص تربچه در درمان یا پیشگیری از بیماری‌های خاص و تاثیرش بر روی بدن آشنا خواهید شد.

بذر این گیاه ارزشمند و انواع آن نظیر بذر تربچه دورنگ، بذر تربچه گرد، بذر تربچه چری بل، بذر تربچه ارغوانی، تربچه قرمز کشیده و…. را در سایت براحتی می توانید ثبت سفارش نمایید.

خواص تربچه

۱- رفع یرقان یا زردی 

تربچه برای کبد و معده بسیار مفید است و همچنین به عنوان یک سم زدای قوی نیز شناخته می‌شود. در قرن هفدهم، تصور می‌شد که تربچه‌ها در درمان زردی بسیار مفید هستند. زیرا بیلی روبین را حذف می‌کنند و تولید آن‌ها را در سطح پایدار نگه می‌دارند. بیلی روبین یکی از رنگدانه‌های زردرنگ صفراوی است. تربچه باعث کاهش تخریب گلبول‌های قرمز در افراد مبتلا به زردی می‌شود که همین امر سبب افزایش عرضه اکسیژن تازه به خون می‌شود.

۲- تقویت سیستم ایمنی 

یکی از خواص تربچه تقویت ایمنی بدن است. دلایل بی‌شماری برای اضافه شدن تربچه به رژیم غذایی شما وجود دارد اما بهبود سیستم ایمنی یکی از مهم‌ترین مزایای این سبزی است. خوردن نیم فنجان تربچه روزانه در یک سالاد تقریبا 15 درصد از نیاز روزانه ویتامین C شما را تامین می‌کند. ویتامین C (همچنین به عنوان اسید اسکوربیک شناخته می‌شود) نه تنها سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می‌کند، بلکه در تنظیم متابولیسم شما کمک می‌کند. مصرف این ویتامین در ایجاد کلاژن ضروری است. کلاژن دیواره‌های خونی را تقویت می‌کند و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و آترواسکلروزی را کاهش می‌دهد.

۳- خواص ضد سرطانی

از آنجایی که تربچه‌ها سم زدا و غنی از ویتامین C، اسید فولیک و آنتوسیانین‌ها هستند، با اثرات محافظتی در برابر برخی از سرطان‌ها، به ویژه روده، کلیه، معده و سرطان دهان به مبارزه می‌پردازند. علاوه بر این، ایزوتیوسیانات‌های موجود در تربچه تاثیر زیادی بر مسیر ژنتیکی سلول‌های سرطانی دارند. ایزوتیوسیانات‌ها مسیرها را بسیار تغییر می‌دهند، که می‌تواند باعث آپوپتوز (مرگ سلول) و از توقف تولید مثل سلول‌های سرطانی شود.

۴- کمک به کاهش وزن

یکی دیگر از مهم‌ترین خواص تربچه که خیلی از افراد به دنبال آن هستند، کاهش وزن است. تربچه اشتها را کاهش می‌دهد. آن‌ها همچنین دارای کربوهیدرات قابل هضم، فیبر نامحلول و حاوی مقدار زیادی آب هستند. به این ترتیب، این سبزی گزینه مناسبی برای قرار گرفتن در رژیم غذایی کسانی است که مصمم به از دست دادن وزن هستند.

۵- بهبود سلامت قلب و عروق

تربچه یک منبع عالی از آنتوسیانین‌ها که یک فلاونوئید است، می‌باشد که نه تنها باعث رنگ بخشیدن به تربچه‌ها می‌شوند، بلکه باعث می‌شوند که مزایای سلامتی زیادی نیز به وجود بیاید. آنتوسیانین‌ها موضوع مطالعات پزشکی متعددی بوده‌اند و با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی ارتباط مستقیمی دارند.

با برخی از خواص تربچه آشنا شدید. راستی تربچه موجب رفع اختلالات تنفسی، کاهش فشار خون و کنترل دیابت نیز می‌شود. امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. اگر نظری دارید خوشحال می‌شویم در بخش دیدگاه‌ها برای‌مان بنویسید.

نوشته های مشابه