آموزش کاشت و پرورش

بادام زمینی

بادام زمینی

بادام زمینی با نام علمی Arachis hypogaea  گیاهی یکساله و بومی مناطق گرمسیری است. به دلیل رشد منحصر به فرد خود برای اغلب افراد جالب است.

نیازهای بادام زمینی

اگر در منطقه ای زندگی می کنید که تابستان های آن طولانی و گرم و حداقل با 120 تا 150 روز بدون سرما است، در مکان مناسبی برای کاشت این گیاه قرار دارید.

نور

بادام زمینی حداقل به مدت هشت ساعت در روز به آفتاب کامل نیاز دارد.

خاک

بادام زمینی در خاک  لوم شنی شل و خوب زهکشی شده بهترین رشد را دارد. از کاشت در خاک رسی و دارای زهکشی کم خودداری کنید. در همان زمینی که سال های گذشته حبوبات دیگر مثل لوبیا یا نخود فرنگی  کاشته اید، بادام زمینی نکارید.

آبیاری

بادام زمینی در طول فصل رشد، بخصوص بعد از کاشت، برای اطمینان از جوانه زنی و استقرار نهال ها به باران یا آبیاری نیاز دارد. 60 تا 110 روز پس از کاشت هنگام ورود گیره ها به خاک و تا زمان پر شدن غلاف ها و ده روز تا دو هفته قبل از برداشت آبیاری انجام ندهید. هنگام آبیاری از خیس شدن برگ ها خودداری کنید و در صورت امکان از آبیاری قطره ای استفاده کنید. خاک باید مرطوب باشد اما خاک اشباع مناسب نیست.

دما و رطوبت

دمای مناسب رشد  بین 30 تا 34 درجه سانتی گراد است. دماهای بالاتر ممکن است به گل آسیب برساند. در طی فصل رشد وجود کمی مرطوب مناسب است اما قبل از برداشت به یک دوره هوای خشک نیاز است.

کود

بادام زمینی در 15 سانتی متر بالای خاک که محل رشد غلاف ها است به کلسیم نیاز دارد. در صورت وجود باکتری های ریزوبیوم، نیتروژن را تثبیت می کند. بنابراین به کود نیتروژن اضافی نیازی ندارد.

چگونه بادام زمینی بکاریم؟

بذرها را پس از آخرین سرما مستقیماً در فضای آزاد بکارید. قبل از کاشت پوسته ها را بردارید اما مراقب باشید به پوست حساس روی دانه ها آسیب نرسد. بذرها را با عمق 2/5  تا 5 سانتی متری و فاصله 10 تا 15  سانتی متری از هم  بکارید. بین ردیف ها حدودا 90 سانتی متر فاصله در نظر بگیرید. برای اطمینان از جوانه زنی خاک را مرطوب نگه دارید. بذرها طی ده تا 15 روز جوانه می زنند.

فضای اطراف گیاهان باید بدون علف های هرز باشد و سست بودن خاک بسیار مهم است. زیرا هنگامی که گیاه گل می دهد و گرده افشانی انجام می شود، شاخه ها را به زیر خاکمی فرستد. اضافه کردن مالچ به کنترل علف های هرز کمک می کند.

بعد از ورود ساقه ها به خاک به آنها دست نزنید. ممکن است تعداد زیادی گل روی گیاهان مشاهده کنید اما فقط 15 درصد آنها به داخل خاک می روند و تبدیل به بادام زمینی می شوند.

به دلیل فضای محدود خاک در گلدان که منجر به برداشت کم می شود، کاشتن بادام زمینی در گلدان توصیه نمی شود.

بادام زمینی

بذر بادام زمینی درشت ترکیه ای، برای خرید کلیک کنید.

برداشت بادام زمینی

تعدادی نشانه وجود دارد که به شما می گوید که محصول آماده برداشت در اواخر تابستان یا اوایل پاییز، واضح ترین این نشانه ها شاخ و برگ زردرنگ است.

هنگام برداشت، خاک باید خشک باشد. کل گیاهان را از زمین بیرون بکشید و به آرامی آن را تکان دهید تا خاک اضافی آن از بین برود. در یک مکان خشک و گرم با جریان هوای مناسب آویزان کنید. بعد از یک هفته تقریبا بوته ها خشک شدند و بادام زمینی ها را جدا کرده و مجددا یک تا دو هفته باید خشک شوند.

آفات و بیماری ها

بادام زمینی می تواند تحت تأثیر طیف وسیعی از آفات و بیماری ها قرار گیرد. حشراتی که از برگ تغذیه می کنند و بیماریهایی مانند لکه برگی، زنگ و بیماری ها ویروسی شایع هستند. برخی از بیماری ها را می توان با انتخاب ارقام متحمل و مقاوم تا حدود زیادی کنترل نمود.

نوشته های مشابه