آموزش کاشت و پرورش

چگونه می توان گیلاس کاشت؟

کاشت گیلاس

درختان گیلاس یک انتخاب فوق العاده برای کاشت در باغچه های کوچک در خانه هستند. آنها در بهار شکوفه های معطر و در اواخر بهار و اوایل تابستان میوه های خوشمزه ای می دهند. انواع مختلفی از درختان گیلاس زینتی و تقریباً انواع درختان گیلاس میوه دار وجود دارد.

کاشت گیلاس

درختان گیلاس به خاک زهکشی خوب و حاصلخیز نیاز دارد. درختان گیلاس بسیار مستعد پوسیدگی ریشه هستند، بنابراین خاک باید به خوبی تخلیه شود. آنها همچنین روزانه به هشت ساعت نور خورشید احتیاج دارند، بنابراین نمی توانید آنها را در جایی که در سایه درختان دیگر رشد می کنند بکارید.

شکوفه های درختان گیلاس در حال رشد بسیار مستعد آسیب ناشی از سرمازدگی هستند که باعث کاهش محصول میوه شما می شود. درختان گیلاس شیرین زودتر از انواع دیگر شکوفا می شوند، بنابراین بیشتر مستعد آسیب ناشی از سرمازدگی هستند..

برخی افراد ترجیح می دهند نهال های گیلاس را از مراکز معتبر و نهالستان ها خریداری کنند. اما برخی دیگر ترجیح می دهند خودشان گیلاس ها را از دانه بکارند و شاهد رشد آنها از اول باشند. برای کاشت گیلاس مراحل زیر را دنبال کنید.

 

نهال گیلاس تکدانه

نهال گیلاس تکدانه درختی پربار است، قابلیت حمل و نقل مناسبی داشته و بازارپسندی خوبی دارد، رنگ پوست آن قرمز تیره و رنگ گوشت آن قرمز و بافت سفتی دارد و میوه آن قلبی شکل است. عمر اقتصادی این درخت ۳۰ سال بوده و باردهی آن اوایل تیر ماه است. برای خرید کلیک کنید.

انتخاب هسته های گیلاس

ابتدا باید مشخص کنید که چه نوع درخت گیلاس می خواهید بکارید. گیلاس قرمز یا گیلاس زرد؟ سپس آب و هوا و وضعیت منطقه خود را در نظر بگیرید که کدام رقم در منطقه شما بهتر رشد می کند. درختان گیلاس برای تولید میوه به 8 ساعت آفتاب روزانه نیاز دارند. آنها در خاک با زهکشی خوب و pH خنثی بهترین عملکرد را دارند. درختان گیلاس مانند هلو ، شلیل و آلو از جنس Prunus هستند. به این ترتیب، می توان آنها را بدون آزمایش بقایای مواد سمی در خاک کشت کرد، زیرا هرگونه مواد سمی به میوه راه پیدا نمی کند.

نکته: از گیلاس تازه محلی استفاده کنید! گیلاس های موجود در سوپرمارکت را تهیه نکنید زیرا ممکن است پس از برداشت در یخچال نگهداری شوند و روی بقای دانه ها تأثیر می گذارد.

پس از خوردن مقدار زیادی گیلاس که همان قسمت سرگرم کننده ماجراست!! مقداری از هسته ها را نگه دارید و در یک کاسه آب گرم قرار دهید. اجازه دهید آنها برای چند دقیقه خیس بخورند و آنها را به آرامی تمیز کنید تا تکه های میوه ای که به آنها چسبیده است جدا شوند.

در مرحله بعد، هسته ها را روی یک حوله کاغذی پهن کرده و بگذارید به مدت پنج روز خشک شوند. آنها را در یک منطقه نسبتا گرم، مانند یک پنجره آفتابی، نگه دارید. بعد از پنج روز ، هسته ها را در یک ظرف شیشه ای یا ظرف پلاستیکی با درب محکم قرار دهید. سپس آنها به مدت ده هفته در یخچال نگه دارید. این عمل به نیاز سرمادهی بذر و دانه مربوط است و برای جوانه زنی لازم است. نگهداری هسته های گیلاس در یخچال، دوره سرمای زمستان در طبیعت را تقلید می کند. تاریخ را در تقویم خود علامت گذاری کنید تا آنها را به موقع از یخچال خارج کنید و گیلاس ها را بکارید.

همه چیز درباره پرورش نهال گیلاس ستاره ای (گیلاس سورینام) را با یک کلیک بخوانید.

کاشت هسته گیلاس

بعد از ده هفته، هسته های گیلاس را از یخچال خارج کرده و بگذارید تا به دمای اتاق برسد (این کار حدود سه ساعت طول می کشد). سپس می توانید آنها را در یک ظرف کوچک که حاوی خاک گلدان است، بکارید. در هر ظرف دو یا سه هسته بکارید. گلدان را در مکانی آفتابی قرار دهید و آنها را آبیاری کنید تا خاک مرطوب بماند اما اشباع از آب نباشد.

هنگامی که نهال های گیلاس حدود 5 سانتی متر رشد کردند، گلدان را به مکانی که حداقل 8 ساعت نور مستقیم دارد منتقل کنید.اگر شب سردتر شد، آنها را داخل خانه و پشت پنجره ای آفتابی نگه دارید.

گیلاس های کاشته شده را تا بهار، پس از گذراندن خطر یخبندان و در محل اصلی در داخل خانه نگه دارید. پس از فراهم شدن شرایط کاشت، نهال های جوان را در فاصله 6 متری از هم بکارید و آبیاری کنید.

همچنین می توانید هسته های گیلاس را مستقیماً در خارج از خانه در پاییز بکارید و به آنها اجازه دهید در زمستان یک دوره سرمای طبیعی را پشت سر بگذارند. ممکن است تعداد زیادی از هسته ها جوانه نزنند بنابراین تعداد بیشتری بکارید.

محلی در باغ خود که نهال ها در برابر بادهای شدید یا تردد در امان خواهند بود برای کاشت انتخاب کنید. یک لایه از مالچ را در اطراف آنها قرار دهید تا رطوبت را در خاک نگه دارد. وقتی ارتفاع آنها بین 20-25 سانتی متر شدند، نهال های گیلاس را به محل دائمی خود منتقل کنید.

برای خرید نهال گیلاس سورینام یا ستاره ای یکساله، کلیک کنید.

برداشت گیلاس

 

گیلاس

 

پرندگان عاشق گیلاس هستند. به همین دلیل، شما یا باید گیلاس خود را با پرندگان تقسیم کنید یا درخت خود را با تور بپوشانید تا مانع از برخورد پرندگان با محصول شما شود. هنگام برداشت درختان گیلاس در حال رشد ، قبل از چیدن گیلاس آن ها را بچشید. هنگام رسیدن نرم و آبدار است. گیلاس های خود را با ساقه متصل شده برداشت کنید. این کار به حفظ طراوت و تازه ماندن آنها بعد از برداشت آنها کمک می کند. همچنین اگر ساقه بعد از برداشت همچنان متصل باشد، بهتر و طولانی تر نگهداری می شوند.

برای مطالعه مطلب جذاب و مفید فواید میوه گیلاس برای حفظ سلامتی، کلیک کنید.