آموزش کاشت و پرورش

همه چیز درباره پرورش پیاز 

نیاز به معرفی دارد؟ پیاز! همه‌مان می‌شناسیم‌اش و خوب و بدش را چشیده‌ایم. پیازها یک محصول گیاهی در فصل سرما هستند که به دلیل سرسختی‌شان به آسانی قابل پرورش هستند. به طور معمو ، پیازها در اوایل بهار کاشته می‌شوند و پس از شروع، در پاییز برداشت می‌شوند. البته انواعی از پیاز را می‌توان در پاییز نیز کاشت. اگر پیازی در حال رشد دارید، دیگر نیازی نیست گیاه را از بذر پرورش دهید. با برش زدن قسمت زیرین پیاز و کاشت آن در خاک، می‌توانید پیاز خود را از قلمه رشد دهید که البته آسان‌ترین راه برای پرورش این گیاه است. در ادامه با ما همراه باشید تا با چگونگی کاشت پیاز آشنا شوید.

 پرورش پیاز 

چگونگی کاشت پیاز 

همان‌طور که گفته شد می‌توانید پاییز را در بهار یا پاییز بکارید. اطمینان حاصل کنید که دمای هوا از 20 درجه فارنهایت (-6 درجه سانتیگراد) کم‌تر نمی‌شود. مکانی را با آفتاب کامل انتخاب کنید، جایی که پیازهای شما توسط گیاهان دیگر به زیر سایه نمی‌روند.

برای کاشت پیاز، خاک باید به خوبی زهکشی شده، سبک و سرشار از نیتروژن باشد. خاک سنگین بر سیر رشد پیاز تاثیر می‌گذارد. پیش از کاشت بذر یا قلمه، مقداری کود سالخورده یا کمپوست به خاک اضافه کنید. به قولی، پیازها چرنده‌های ماهری هستند و برای تولید محصول مناسب نیاز به تغذیه خوب دارند. همچنین مقداری کود نیتروژن به خاک اضافه کنید.

برای کاشت بذرها این نکته را در نظر بگیرید که آن‌ها بسیار حساس و کم عمر هستند. برای قلمه‌ها یا پیوندها، گیاهان فضایی 4 تا 5 اینچ در ردیف‌های 12 تا 18 اینچ از هم باید قرار بگیرند. بین ردیف‌های پیاز مالچ اضافه کنید. این کار به حفظ رطوبت و فرو نشاندن علف‌های هرز کمک می‌کند.

مراقبت از پیاز 

پس از کاشت پیاز ، برای بدست آوردن محصولی بزرگ، باید هر هفته کود نیتروژن به خاک بدهید. زمانی که پیازها خاک را کنار زدند، کوددهی را متوقف کنید. خاک را روی پیاز نریزید! پیاز نیاز دارد که کمی از خاک بیرون باشد. بطور کلی پیازها در صورت استفاده از مالچ به آبیاری مداوم احتیاج ندارند. حدود یک اینچ آب در هر هفته، کافی است. البته اگر پیاز شیرین‌تری می‌خواهید، از آب بیشتری استفاده کنید.

آفات و بیماری‌ها پس از کاشت پیاز 

تریپس یا ریشک بال: برای کنترل تریپس‌ها، می‌توانید از صابون‌های حشره‌کش استفاده کنید. به این منظور، دستورات حشره کش را دنبال کنید. گیاهان را ۲ تا ۳ بار در روز اسپری کنید تا تریپس‌ها از بین بروند.

مگس پیاز: برای حفاظت از گیاه خود در برابر این حشرات، با یک توری خوب پوشانید. این نوع آفت دوست دارد که تخم‌های خود را در پای پیازها بریزد و همین امر موجب خراب شدن محصول شما می‌شود. بنابراین با تور می‌توان از این اتفاق جلوگیری کرد. البته مگس پیاز در دوره‌های بارانی بیشتر پدیدار می‌شوند. بنابراین این راه‌کار در زمان های خشک غیر ضروری است.

با چگونگی کاشت پیاز آشنا شدید. امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. اگر نظری دارید خوشحال می‌شویم در بخش دیدگاه‌ها برای‌مان بنویسید و با نظرات خود فردین کشت را همراهی بنمایید.

نوشته های مشابه