آموزش کاشت و پرورش

همه چیز درباره پرورش رزماری

رزماری یک گیاه همیشه سبز و ساقه دار با برگ‌های سوزنی شکل است که معمولا ارتفاعش به 3 فوت می‌رسد، البته در آب‌و‌هوای گرم‌تر این گیاه می‌تواند تا ۵ فوت نیز رشد کند. رزماری که بومی مناطق مدیترانه‌ای است، گیاهی معطر با طعم شیرین و صمغی است که به عنوان یک چاشنی در بسیاری از غذاها به کار برده می‌شود. اگر دوست دارید که رزماری را خودتان پرورش دهید، و بذر رزماری را در سایت فردین کشت تهیه نمایید  در ادامه راهنمای کاشت رزماری را برای‌تان آماده کرده‌ایم.

کاشت رزماری

مکان کاشت رزماری:

برای انتخاب محل کاشت رزماری، بهتر است جایی را انتخاب کنید که در طول روز از نور کامل خورشید بهره می‌برد. چرا که رزماری در آفتاب کامل بهتر رشد می‌کند. این گیاه می‌تواند در سایه نیز رشد کند اما برای رشد مناسب نیاز دارد که در معرض خورشید ظهر و بعد از ظهر، به بهترین شکل ممکن باشد. در باغ، رزماری را در نزدیکی لوبیا، کلم، هویج و مریم گلی بکارید است.

دما:

اگر گیاه رزماری در معرض هوای بسیار سرد (زیر ۲۰ درجه فارنهایت) قرار بگیرد، آسیب جدی می‌بیند و از بین می‌رود. اگر منطقه شما زمستان‌های سردی دارد، باید رزماری را در طول این فصل به داخل منزل ببرید.

خاک:

برای کاشت رزماری اطمینان حاصل کنید که خاک به خوبی زهکشی می‌شود. گیاه رزماری به نوع خاک حساسیت زیادی ندارد. اما خاک قلیایی را به اسیدی ترجیح می‌دهد. بنابراین می‌توانید از خاک کاکتوس یا خاک گلدان استفاده کنید. بذر یا قلمه را ۸ تا ۱۰ هفته پیش از آخرین نشانه‌های سرمای بهار بکارید.

کود:

گیاه رزماری هیچ نیازی به کود ندارد! اما می‌توانید برای رشد بهتر گیاه را هر ۱ الی ۳ سال کوددهی کنید. اگر رزماری شما به نظر کمی زرد و یا کم رنگ به نظر می‌رسد، می‌توانید به آن یک بار در اوایل بهار کود دهید.

مراقبت از گیاه رزماری:

یکی نکاتی که پس از کاشت رزماری به شدت باید به آن توجه کنید این است که این گیاه برای پابرجا ماندن نیاز به آبیاری منظم دارد. خاک را به طور یکنواخت مرطوب نگهدارید و اجازه دهید بین هر آبیاری خاک خشک شود. در زمستان نیز گیاه را به گلدان منتقل کنید و به داخل منزل بیاورید. همچنین از نور و دمای مناسب رزماری در خانه اطمینان حاصل کنید.

آفات و بیماری‌ها:

مگس سفید، علف‌های هرز، شپشک آردی و مقیاس نگرانی‌هایی هستند که ممکن است باعث پوسیدگی ریشه و کپک پودری به ویژه در نقاط مرطوب گیاه شوند. برای جلوگیری از پوسیدگی و کپک اطمینان حاصل کنید که خاک گیاه به خوبی زهکشی می‌شود و از گردش هوای مناسبی برخوردار است.

کاربردها:

رزماری کاربردهای بسیار زیادی در محوطه سازی و درخت ‌آرایی دارد. رزماری در امتداد ساحل و در کنار باغچه‌های سنگی به عنوان یک پوشش زمینی و برای دیوارها به عنوان یک نوع پرچین زیبا مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین رزماری طعم فوق العاده‌ای در ترکیب با نان‌ها دارد. در حالی که رزماری به خوبی با سایر گیاهان ترکیب می‌شود، می‌توانید آن را در پخت انواع گوشت‌ها، در سوپ و خورش‌ها و سس‌ها استفاده کنید.

با نکاتی درباره پرورش و کاشت رزماری آشنا شدید. امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. اگر در زمینه پرورش این گیاه تجربه یا نظری دارید، خوشحال می‌شویم در بخش دیدگاه‌ها آن را برای‌مان به اشتراک بگذارید.