عمومی

فواید کنجد برای حفظ سلامتی

درست است که دانه‌های کنجد بسیار کوچک هستند اما مزایای بسیار زیادی برای سلامتی دارند. جالب است بدانید که کنجد در طی قرون وسطی ارزشی برابر با طلا داشته است. دانه‌های کنجد سال‌هاست، مخصوصا در غذاهای خاورمیانه و آسیایی استفاده می‌شود. مزه دیوانه‌کننده کنجد، عطر وطعم شگفت انگیزی به بسیاری از غذاها و حتی شیرینی‌ها می‌دهد. همچنین  . در ادامه این مطلب با برخی از خواص کنجد آشنا خواهید شد و بذر کنجد را هم می توانید در سایت ثبت سفارش نمایید و برای پرورش آن مقاله پرورش کنجد را در سایت مطالعه نمایید. 

خواص کنجد 

۱- خواص ضد سرطان 

دانه‌های کنجد غنی از لیگنان‌های محلول در روغن مانند سوزامین و سسامولین هستند که برای خواص آنتی اکسیدانی خود شناخته شده‌اند. یک تحقیق در مجله تغذیه و سرطان منتشر شد که نشان ‌می‌داد لیگنان‌ها در رژیم غذایی نقش مهمی را در پیشگیری از سرطان بازی می‌کنند. علاوه بر این، دانه‌های کنجد دارای سطح بالایی از ویتامین E، ویتامین K و منیزیم هستند که همه این‌ها دارای اثرات ضد سرطانی هستند.

کنجد همچنین حاوی فیتات، یک ترکیب پیشگیری کننده از سرطان‌های نادر است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کند و اثرات رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهد. دانه‌های کنجد با کاهش خطر ابتلا به سرطان خون، سرطان سینه، ریه، پانکراس، کولون و پروستات ارتباط مستقیم دارند.

۲- مراقبت از پوست و مو 

یکی از خواص کنجد مراقبت از پوست و مو می‌باشد. دانه‌های کنجد حاوی روی، یک مولفه حیاتی در تشکیل کلاژن هستند، که باعث تقویت بافت عضلانی، مو و پوست می‌شود. روغن دانه کنجد که غنی از ویتامین E است، می‌تواند میزان سوختگی، لکه‌های پوستی و علائم پیری زودرس را کاهش دهد. کنجد همچنین غنی از پلی فنول‌های گیاهی است که به تقویت سلامت مو کمک می‌کند.

۳- تقویت سلامت قلب 

در تعدادی از مطالعات تحقیقاتی ثابت شده است که لیگنان‌های طبیعی محلول در روغن دانه‌های کنجد، با کاهش فشار خون مرتبط هستند. این گیاه، به نوبه خود، باعث کاهش فشار بر سیستم قلبی عروقی شما می‌شود و از مشکلات مختلف قلبی جلوگیری می‌کند. تحقیقات انجام شده در نشریه Nutrition Review نشان می‌دهد که بیشترین غلظت ترکیبات گیاهی فنولیک زیست فعال در دانه‌های کتان و دانه‌های کنجد می‌باشد. علاوه بر این مصرف روزانه کنجد، ۲۵ درصد از نیاز شما به منیزیم را که خود عامل کاهش فشار خون است، برطرف می‌کند.

۴- تقویت سلامت استخوان

یک گزارش منتشر شده در مجله انجمن شیمی آمریکایی می‌گوید، کنجد ثروتمند‌ترین منبع از مواد مغذی معدنی است. سطوح قابل توجهی از مواد معدنی ضروری مانند روی، کلسیم و فسفر می‌تواند باعث افزایش سلامت استخوان شما شود. کنجد شامل کلسیم، آهن، پتاسیم، فسفر، منیزیم، ویتامین B و ویتامین E است.

۵- کاهش التهاب از خواص کنجد 

محتوای بالای مس در دانه‌های کنجد موجب کاهش التهاب مفاصل، استخوان‌ها و عضلات می‌شود که در نتیجه می‌تواند درد مرتبط با آرتریت را کاهش دهد. علاوه بر این، مس یک ماده معدنی ضروری برای تقویت رگ‌های خونی، استخوان‌ها و مفاصل است. همچنین مس برای جذب مناسب آهن، جزء کلیدی هموگلوبین لازم است.

با برخی از خواص کنجد آشنا شدید. کنجد همچنین به پیشگیری از دیابت کمک می‌کند، کلسترول را کاهش می‌دهد، موجب افزایش شیر در مادران می‌شود، اضطراب را کاهش می‌دهد، برای سلامت چشم مفید است و از ناباروری در مردان جلوگیری می‌کندو امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. اگر نظری دارید خوشحال می‌شویم در بخش دیدگاه‌ها برای‌مان بنویسید.

نوشته های مشابه