آموزش کاشت و پرورش

همه چیز درباره پرورش گیاه لوفا ( Luffa )

میوه ی خشک شده گیاهی که در خانواده کدوییان دسته بندی می شود لوفا نام دارد. و برای لیف طبیعی از آن استفاده می شود. محدوده جغرافیایی رویش لوفا در ایران در بخش های شمالی و جنوبی و مناطق دیگری که دارای آب و هوای گرم و مرطوب هستند، گسترش یافته است. کاشت گیاه لوفا از کار های پر سود به شمار می رود که به سرمایه اولیه کمی نیاز دارد. همچنین به دلیل قیمت بالای لیف طبیعی و تعداد کم تولید کنندگان می تواند هدف مناسبی برای کارآفرینی باشد. برای آشنایی با مراحل کاشت گیاه لوفا کافیست تا آخر این مطلب با ما همراه باشید. برای خرید مرغوب ترین بذر گیاه لوفا از طریق همین سایت اقدام نمایید.

کاشت گیاه لوفا

مکان کاشت گیاه لوفا

گیاه لوفا در مناطقی که دارای آب و هوای گرم و مرطوب سازگار می باشد. که بخش های زیادی از ایران را نیز شامل می شود. در ابتدا که داخل گلدان کاشته می شود، گیاه لوفا در این دوره ریشه های زیادی تولید می کند  ، پس دقت کنید که گلدان مورد نظر به اندازه ی کافی بزرگ باشد. و در هر گلدان نباید بیش از  2-3 بذر گیاه لوفا را قرار دهید.

دما 

 دمای مورد نیاز گیاه لوفا برای جوانه زنی بالای 21 درجه سانتی گراد می باشد. در مناطقی با فصل رشد کوتاه تر و آب و هوای سرد بهتر است یک ماه قبل از اتمام فصل سرما شروع به کاشت دانه ها داخل خانه و درون گلدان نمایید. و منتظر باشید تا دمای خاک بیرون به بالای 25 درجه برسد در این زمان می توانید نهال های خود را به محیط اصلی انتقال دهید. دمای 25 تا 29 درجه مناسب ترین دما برای رشد گیاه لوفا می باشد.

خاک 

گیاه لوفا نیاز به خاکی سبک و با زهکشی مناسب دارد اما غنی بودن خاک برای گیاه لوفا ضروری نیست. به عبارتی بهتر است خاکی که گیاه لوفا در آن کشت میشود بیشتر شنی بوده و رس کمتری دارا باشد.

کود 

در صورتی که کود های حیوانی را برای کود دهی خاک انتخاب نموده باشید باید حدود یک ماه قبل از کاشت انجام شود. همچنین استفاده از کود های نیتروژن دار باعث می شود در مرحله ی گیاهچه رنگ سبز خود را حفظ کند. در زمان گلدهی نیز بهتر است از کود های دارای فسفر و پتاس استفاده نمایید.

مراقبت از گیاه لوفا 

از نکاتی که باید در مراقبت از گیاه لوفا رعایت نمایید رطوبت مداوم خاک (از خیس کردن خاک خودداری کنید. ) در هنگام جوانه زنی  می باشد.

آفات و بیماری‌ها 

علف های هرز و آفات به دلیل ضعیف بودن گیاه لوفا در مراحل اولیه می توانند آسیب زیادی به آن بزنند. پرندگان ، حلزون ها ، و علف های هرز در این دوره میتوانند باعث آسیب جدی گیاه شوند و همچنین باران بیش از حد نیز باعث غرق شدن گیاه خواهد شد.

کاربردها 

لیف طبیعی به دست آمده از گیاه لوفا برای مراقبت در برابر بسیاری از بیماری های پوستی و قارچی مناسب است. از کاربرد های دیگر آن میتوان به استفاده در صنایع بهداشتی و آرایشی، اُرتوپدی، عایق های حرارتی و صوتی، طراحی داخلی ساختمان، تولید صابون، ساخت تجهیزات مراقبت از بدن و… اشاره نمود.

امروز با آموزش کاشت گیاه لوفا با شما بودیم. نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با ما به اشتراک بگذارید.