عمومی

فواید سلامتی چغندر

چغندر که به عنوان عضوی از خانواده اسفناجیان شناخته می‌شود، سبزی ریشه‌دار محبوبی است که در تهیه بسیاری از غذاها در جهان، ریشه و برگ‌هایش استفاده می‌شود. چغندر انواع مختلفی دارد که همه آن‌ها سرشار از مواد مغذی هستند. اگر چه آن‌ها دارای بیشترین مقدار قند در بین تمام سبزیجات هستند، اما اکثر مردم می‌توانند بدون نگرانی چندین بار در هفته ریشه‌های چغندر را بخورند و علاوه بر لذت بردن از طعم این گیاه از خواص چغندر بهره‌مند شوند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با تاثیرات مثبت چغندر بر سلامتی آشنا شوید و همچنین می توانید انواع بذر چغندر نظیر بذر چغندر لبویی قرمز، بذر چغندر لبویی سفید، بذر بیبی بیت  و … را از سایت فردین کشت تهیه نمایید. 

خواص چغندر چیست؟

۱- کمک به تنظیم فشار خون 

بیماری‌های قلبی، از جمله حملات، نارسایی قلبی و سکته مغزی، یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند. فشار خون بالا یکی از عوامل زمینه‌ساز این مشکلات می‌باشد. مطالعات نشان داده است که چغندر می‌تواند به میزان قابل توجهی فشار خون را تا 4 الی 10 mmHg در طی چند ساعت کاهش دهد. اثر این گیاه در حالت خام بیشتر می‌باشد و در کل تاثیر چغندر بر فشار خون سیستولیک بیشتر از تاثیر آن بر فشار خون دیاستولیک است.

۲- بهبود عملکرد ورزشی

مطالعات متعدد نشان می‌دهد که نیترات‌های غذایی ممکن است عملکرد ورزشی را افزایش دهند. به همین دلیل، چغندر اغلب توسط ورزشکاران مصرف می‌شود. به نظر می‌رسد نیترات بر عملکرد فیزیکی، با بهبود کارایی میتوکندری‌ها، که مسئول تولید انرژی در سلول‌های شما هستند، اثر می‌گذارد. توجه داشته باشید که سطح نیترات خون پس از ۲ الی ۳ ساعت پس از خوردن چغندر به حداکثر می‌رسد. بنابراین، برای به حداکثر رساندن پتانسیل خود، بهترین زمان مصرف چغندر 2-3 ساعت قبل از تمرین و یا رقابت است.

۳- مبارزه با التهاب از خواص چغندر 

التهاب مزمن با تعدادی از بیماری‌ها مانند چاقی، بیماری‌های قلبی، بیماری کبد و سرطان ارتباط مستقیم دارد. چغندرها حاوی رنگدانه‌هایی به نام بتالین هستند که به طور بالقوه ممکن است خواص ضد التهابی برای انسان داشته باشند. این خاصیت چغندر به اثبات رسیده است اما تا کنون تمامی آزمایش‌ها بر روی نمونه‌های حیوانی بوده است.

۴- تضمین سلامت گوارش 

یکی از خواص چغندر این است که می‌تواند سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشد. فیبر غذایی یکی از مهم‌ترین اجزا در فرآیند هضم است. یک فنجان چغندر حاوی 3.4 گرم فیبر است، که مقدار قابل توجهی در یک سبزی است. این گیاه همچنین می‌تواند از مشکلات گوارشی مانند یبوست، بیماری التهابی روده و دیورتیکولیت جلوگیری کند.

۵- تقویت سلامت مغز

عملکرد ذهنی و شناختی به طور طبیعی با افزایش سن کاهش پیدا می‌یابد. کاهش جریان خون و عرضه اکسیژن به مغز نیز می‌تواند به تشدید این مشکل کمک کند. جالب توجه است که نیترات در چغندر می‌تواند عملکرد ذهنی و شناختی را با ترویج انقباض عروق خونی و در نتیجه افزایش جریان خون به مغز افزایش دهد. چغندرها به ویژه برای بهبود جریان خون به لوب فرونتال مغز، ناحیه مرتبط با تفکر مانند تصمیم گیری و حافظه کاری مفید هستند.

با برخی از خواص چغندر آشنا شدید. امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. اگر نظری دارید خوشحال می‌شویم در بخش دیدگاه‌ها برای‌مان بنویسید.

نوشته های مشابه