عمومی

فواید مارچوبه را می‌شناسید؟

مارچوبه، که با نام Asparagus officinalis شناخته شده است، یکی از اعضای خانواده سوسن‌ها می‌باشد. این گیاه در رنگ‌های سفید، سبز و بنفش موجود است. این گیاه به دور از نور خورشید رشد می‌کند، از این رو دارای کمبود کلروفیل است. ریشه و ساقه‌های این گیاه مزایای درمانی و دارویی بسیار زیادی دارند. در ادامه این مطلب با برخی از خواص مارچوبه آشنا خواهید شد و بذر مارچوبه ، بذر مارچوبه سفید ، بذر مارچوبه هیبرید و … را می توانید در سایت سفارش دهید. 

خواص مارچوبه 

۱- حفظ سطح هوموسیستئین 

مارچوبه غنی از انواع ویتامین‌های B است که در حفظ سطح هموسیستئین سالم، که در هنگام تولید اسید آمینه (متیونین) در بدن تولید می‌شود، کمک می‌کند. کمبود ویتامین B در بدن می‌تواند سطوح هموسیستئین را افزایش دهد و خطر آسیب رساندن به رگ‌های خونی و ترومبوز وریدی را افزایش دهد. این امر موجب می‌شود که خون در رگ‌ها لخته شود، در نتیجه آترواسکلروز و سایر اختلالات قلبی رخ می‌دهد.

۲- کمک در بارداری 

محتوای بالای فولات در مارچوبه ریسک تولد نوزاد با وزن کم و دیگر مشکلات زایمان و تولد را کاهش می‌دهد. فولات برای رشد جنین ضروری است. همچنین به دلیل اثر دیورتیک آن در کاهش ورم هنگام بارداری یا حفظ آب در بافت‌های بدن کمک می‌کند.

۳- مبارزه با PMS 

یکی از خواص مارچوبه تاثیر آن بر سندرم پیش از قاعدگی می‌باشد. حضور مواد مغذی ضروری به مبارزه با افسردگی و خستگی کمک می‌کند و همچنین گرفتگی عضلات در قاعدگی را کم می‌کند. همچنین در کنترل قند خون و حفظ تعادل هورمونی در طول قاعدگی کمک می‌کند.

۴- پتانسیل ضد سرطان  

با توجه به مطالعات منتشر شده در مجله Cancer Letters، ساپونین‌های خالص موجود در شاخه‌های مارچوبه، فعالیت ضد تومور را نشان می‌دهند. طی یک مطالعه منتشر شده در سال 2016 در مجله غذایی همچنین نشان داده شد که ساپونین‌ها ویژگی‌های معمول آپوپتوز را نیز دارا هستند. آپوپتوز گونه‌ای از مرگ سلولی است که به طور طبیعی در برخی جانداران اتفاق می‌افتد.

۵- کنترل دیابت از خواص مارچوبه 

مواد مغذی ضد التهابی موجود در مارچوبه به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن، از جمله دیابت نوع 2 کمک می‌کند. این اثر مفید به وجود کروم مینرال، که نقش مهمی در تنظیم قند خون در بدن دارد، مربوط می‌شود. مطالعات انجام شده در این زمینه نتایج قابل توجهی را نشان داده‌اند و ثابت کرده‌اند که مارچوبه می‌تواند سطح قند خون را کنترل کند و ترشح انسولین را افزایش دهد و در نهایت دیابت را کنترل کند.

۶- درمان روماتیسم 

آرتریت روماتوئید یک بیماری مزمن است که باعث التهاب مفاصل می‌شود. مطالعات نشان داده است مصرف خوراکی‌های غنی از فولات مانند مارچوبه، که همچنین دارای خواص ضد التهابی می‌باشد، ممکن است برای از بین بردن درد و کاهش عملکرد کلی بدن، به آرتریت کمک کند.

با برخی از خواص مارچوبه آشنا شدید. از دیگر فواید این گیاه می‌توان به درمان ناباروی، مراقبت از چشم، بهبود هضم، خاصیت ضد عفونی، کاهش افسردگی، درمان صرع، درمان عفونت‌های دستگاه ادراری و حفظ سطح کلسترول خون اشاره کرد. امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. اگر نظری دارید خوشحال می‌شویم در بخش دیدگاه‌ها برای‌مان بنویسید و فردین کشت را همراهی کنید.

نوشته های مشابه