کمپوست قارچ سرشار از مواد آلی است که همه خاک ها را از خاک رس سنگین گرفته تا ماسه سبک و بدون زهکشی را تقویت می کند. مواد آلی ساختار و تهویه خاک را بهبود می بخشد و در عین حال قابلیت حفظ رطوبت و زهکشی بیشتری را ایجاد می کند. آیا شما در باغچه خود از این کمپوست تا به حال استفاده کرده اید؟ شما تا چه حدی با کمپوست قارچ آشنا هستید؟ اگر تامنون مطلبی در این مورد مطالعه نکرده اید و کنجکاو هستید که در این زمینه اطلاعاتی به دست بیاورید، پس این مقاله مختص شماست!
کمپوست قارچ
کمپوست قارچ یکی از نهاده های مفید و موثر در کشاورزی است که می توانید به راحتی به باغچه های خانگی خود اضافه کنید. استفاده از این کمپوست در کشاورزی ارگانیک طرفداران بسیاری دارد. به نظر متخصصان استفاده از این نوع کود باعث کاهش مصرف سموم شیمیایی و در نتیجه کاهش آلودگی و داشتن غذای سالم می شود.
کمپوست قارچ که اغلب به آن کمپوست قارچ مصرف شده می گویند، محصول جانبی صنعت قارچ خوراکی است. کشاورزان قارچ های خوراکی را بر روی ترکیبی از کاه کمپوست شده و کود حیوانی پوسیده شده (معمولا کود اسب و مرغ) پرورش می دهند. پس از برداشت دو یا سه محصول قارچ، کمپوست در دمای بالا استریل می شود تا هرگونه آفت، بیماری یا علف های هرز از بین برود. سپس به صورت فله یا کیسه ای به عنوان کود و مالچ برای باغ های زینتی و سبزیجات به فروش می رسد.
کمپوست قارچ مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را برای رشد فراهم می کند. سه ماده غذایی اصلی گیاهی موجود در خاک شامل نیتروژن، فسفر و پتاسیم است، در حالی که منیزیم، کلسیم و گوگرد نیز برای رشد و تولید محصول مهم هستند. این مواد مغذی برای کمک به رشد هر چه بهتر گیاهان و تولید گل و میوه ضروری هستند.
وجود این مواد مغذی در باغچه سبزیجات شما مهم هستند، زیرا سبزیجات به مواد مغذی زیادی نیاز دارند. بی مهرگان، باکتری ها و قارچ ها در خاک با یکدیگر همکاری می کنند تا مواد آلی مانند مواد گیاهی مرده و کود را تجزیه کنند تا این مواد مغذی را در اختیار ریشه های گیاه قرار دهند. کمپوست قارچ کمی قلیایی با pH 6.5-7 است که برای طیف وسیعی از گیاهان زینتی مناسب است.
فواید استفاده از کمپوست در خاک را می توانید با کلیک روی لینک در مقاالات تخصصی فردین کشت مطالعه کنید.
همچنین این کمپوست برای طیف وسیعی از سبزیجات، از جمله سبزیجات خانواده کلم مفید است، زیرا pH بالاتر خاک از ریشه در برابر پوسیدگی محافظت می کند.
کمپوست قارچ ممکن است نسبت به سایر کمپوست ها نیتروژن کمتری داشته باشد، زیرا این ماده مغذی توسط قارچ هایی که روی آن رشد کرده اند کاهش می یابد. با این حال، سطح پایین نیتروژن باعث تولید گل و میوه می شود، زیرا نیتروژن بالا می تواند گیاه را تحریک کند تا انرژی خود را برای تولید برگ بگذارد.
تهیه کمپوست قارچ
از آنجایی که روند رشد قارچ در بین تک تک پرورش دهندگان قارچ کمی متفاوت است، دستور العمل های کمپوست قارچ ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال، مواد اضافی مانند گچ، پیت ماس، آهک، کنجاله سویا و سایر موارد ارگانیک ممکن است به کمپوست اضافه شود.
در حالت کلی معمولا کمپوست قارچ را به این روش تهیه می کنند که ابتدا کمپوست با بخار آب پاستوریزه می شود تا بذر علف های هرز و هر عامل مضر دیگر را از بین ببرد. سپس لایهای مخلوط از خزه اسفاگنوم و آهک برای رشد قارچها در بالای توده پوشانده میشود.
پردازش کمپوست قارچ حدود 3 تا 4 هفته طول می کشد و در این مدت توسط پرورش دهندگان قارچ برای حفظ دمای مناسب بررسی می شود. پس از تکمیل فرآیند، کمپوست باقیمانده دفع شده و به عنوان کود فروخته می شود.
تهیه کمپوست ارگانیک در خانه را در مقالات فردین کشت بخوانید و به سادگی برای باغچه خود کمپوست تهیه کنید.
کمپوست قارچ اغلب حاوی گچ بوده و ماهیت قلیایی دارد. هنگام استفاده از کمپوست قارچ، تکه های بزرگ گچ را که قابل مشاهده است بردارید، و در حد اعتدال از آن استفاده کنید و به طور متناوب با کود دامی پوسیده شده یا کمپوست باغی استفاده کنید، زیرا کود دامی و کمپوست کمی قلیایی دارند. این امر از تجمع بیش از حد گچ در خاک جلوگیری می کند. گاهی اوقات کمپوست قارچ بدون اینکه قبلاً برای پرورش قارچ استفاده شده باشد به بازار عرضه می شود و عاری از گچ است.
کمپوست قارچ برای اکثر گیاهان باغی مناسب است. برای انواع مختلف گیاهان، از میوه ها و سبزیجات گرفته تا گیاهان و گل های زینتی استفاده می شود. برای به دست آوردن بهترین نتیجه هنگام باغبانی ارگانیک با کمپوست قارچ، قبل از کاشت آن را به طور کامل با خاک باغ مخلوط کنید یا اجازه دهید در زمستان بماند و در بهار گیاهان را بکارید.