آموزش کاشت و پرورش

گل اشرفی و آشنایی با روش کاشت و پرورش آن

گل اشرفی

گیاهشناسی

گل اشرفی با نام علمی Coreopsis tinctoria از تیره Asteracea گیاهی یکساله، علفی با رشد سریع و عمودی که بومی آمریکای جنوبی است و اغلب در آمریکای شمالی رواج دارد. در گذشته گل اشرفی  بیشتر در باغ ها کشت می شد سپس با گذشت زمان در اطراف جاده ها و در اکثر مناظر طبیعی این قاره دیده شد.

نام جنس از واژه یونانی koris و opsis و در رابطه با شکل بذرها که شبیه یک گونه ای از کنه دامی می باشد، گرفته شده است. گلهای اشرفی برای گرده افشانها بخصوص زنبورها، منبع شهد محسوب می شوند.

گل اشرفی دارای ساقه های صاف و سفت، برگ های سبز، صاف کشیده با دو برگچه باریک خطی است که اغلب در قسمت پایینی قرار دارند. گلها تکی و به رنگ های مختلف مانند زرد و با رگه های قهوه ای دیده می شود. گلدهی اشرفی از اواخر بهار شروع شده و تا پاییز ادامه می یابد و اغلب 2-1 ماه طول می کشد.

گل اشرفی

گل اشرفی در رنگهای گوناگون

شما عزیزان می توانید بذر انواع گل از جمله گل اشرفی زرد مکزیکی و گل اشرفی رنگارنگ ایتالیایی را از سایت فردین کشت خریداری نمایید.

نیازهای اکولوژیکی

نور

گل اشرفی گیاهی آفتاب پسند است که بیشتر از  6 ساعت به نور مستقیم نیاز دارد، اما  قسمت هایی که سایه اندکی داشته باشند را نیز تحمل می کند.

خاک

  گل اشرفی در خاک های شنی، لومی با زهکشی بالا به خوبی رشد می کند. با این حال قابلیت تحمل در خاک های دیگر را نیز دارد. حداقل فضای موجود برای کاشت هر بوته 30 سانتی متر است.

آبیاری

بعد از کاشت گل اشرفی، باید آبیاری به آرامی صورت گیرد و فواصل آبیاری منظم باشد. هر چند این گیاه مقاوم به خشکی و کم آبی است اما آبیاری کم سبب پژمردگی بوته و کاهش گلدهی می شود. آبیاری باید به گونه ای باشد که پای بوته غرقاب نشود.

کوددهی

اگر خاک مورد نیاز از نظر مواد غذایی غنی نباشد نیاز به کوددهی وجود دارد. برای این کار می توان از کودهای شیمیایی، ارگانیک و ورمی کپوست استفاده کرد. در حالت کلی این گیاه احتیاج زیادی به کود ندارد و در صورت استفاده بی رویه از کودها، گیاه رشد رویشی زیادی داشته و تعداد گل ها کم خواهد شد.

برای مشاهده ی بذر انواع گل زینتی و خوراکی کلیک کنید.

 کاشت گل اشرفی

 کاشت گل اشرفی به دو صورت کاشت بذر و تکثیر به وسیله بوته انجام می شود.

بذرها را 8-6 هفته پس از آخرین یخبندان زمستانه می توان در محیط خارج از منزل کاشت. توجه کنید که اگر جوانه زنی مصادف با یخبندان باشد، قدرت جوانه زنی بذر کاهش می یابد. بنابراین در زمان مناسب اقدام به کاشت نمایید. مطالعات نشان می دهد که نور سبب تسریع جوانه زنی می شود، اما بهترین روش این است که روی بذرها با خاک پوشانده شود. بذرها را می توان قبلا در محیط مناسبی کشت کرد و سپس نشاء را به محل کشت اصلی انتقال داد.

نکته: در اوایل کاشت می توان از مالچ ارگانیک مانند پوست درختان و یا کاه روی خاک استفاده کرد تا رطوبت خاک دما حفظ شده و به جوانه زنی کمک کرد.

گل اشرفی

گل اشرفی زرد و قرمز خیره کننده

هرس

هرس گل های قدیمی سبب تحریک گیاه و افزایش گلدهی می شود. حتی می توان با قیچی باغبانی  برخی قسمت های سبز را هرس نمود تا گیاه برای مدت بیشتری در فضای سبز باقی بماند.

حدود چهار هفته پس از خشک شدن گل ها، می توان بذر ها را جمع آوری نمود. سپس در یک طرف در بسته به مدت (حداقل) سه سال می توان در یخچال نگه داری نمود به گونه ای که قوه نامیه بذرها حفظ می شود.

 آفات و بیماری های گل اشرفی

آفات و بیماری خاصی گزارش نشده است. گیاهانی که از نظر طولی بلندتر می باشد نباید در معرض باد شدید قرار گیرند تا دچار ورس (خوابیدگی) نشوند.

موارد استفاده گل اشرفی

زینتی: به عنوان گل زینتی در باغ، پارک و منازل استفاده می شود.

محیط زیست: به عنوان گیاهی برای تامین شهد مورد نیاز برای زنبوران عسل و سایر پروانه ها کشت می شود.

غذایی: از گلهایی که در آب جوشانده می شوند مایع قرمزی استخراج می شود که به عنوان نوشیدنی استفاده می شود.

درمانی: در آمریکا، دم کرده ریشه را برای درمان اسهال و تهوع، جوشانده گل ها را برای درمان خونریزی داخلی استفاده می کنند.

صنعتی: از گلهای رنگی آن برای تهیه رنگ های طبیعی بهره می گیرند.

برای کسب اطلاعلت بیشتر در مورد گل اشرفی به ویکی پدیا مراجعه نمایید.

 

ترجمه: حاتمی

نوشته های مشابه