آموزش کاشت و پرورش

همه چیز درباره پرورش کشت شوید(Anethum graveolens)

شوید یکی از سبزیجات های مهم و خوش عطری است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این سبزی و گیاه علاوه بر عطر فوق العاده، خواص بسیار زیادی نیز دارد. معمولا با کشت شوید ارتفاع این گیاه به حدود 1 متر هم می رسد. 

اما این که چگونه و در چه آب و هوایی باید اقدام به کشت شوید(Anethum graveolens) نماییم، بسیار مهم است. می توان به راحتی این گیاه معطر را در منزل، باغ، باغچه و گلخانه پرورش داد. یکی از گیاهانی که بذر آن نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، شوید است.

کشت شوید 

مکان کاشت 

این گیاه معطر را می توانیم در مکان های متعددی کشت نماییم. مثلا به راحتی می توان در منزل و در گلدان اقدام به کشت شوید نمود. اما باید بدانیم که شوید باید در عمق نیم سانتی متری از خاک کاشته شود. زمان کمی برای رویش این گیاه لازم است. 

به صورت تقریبی شوید ها در طول 10 الی 14 روز رشد و پرورش می یابند. زمانی که بیست روز از رشد این گیاه معطر و خوش طعم گذشت، می توانید با کم پشت کردن این گیاه منجر به رشد بهتر و قوی تر شوید شوید. کشت شوید را می توان در تمام فصل های سال انجام داد. اما زمان مناسبی برای کشت این گیاه مد نظر است.

دمای مناسب 

برای کاشت شوید باید دمای مناسبی را در نظر داشته باشید. بهترین دما برای کشت بذر شوید بین 8 تا 10 درجه سانتی گراد می باشد. این گیاه پس از 35 تا 40 روز ساقه دار می شود. 

خاک

شوید را در هر نوع خاکی می توان کاشت. اما بهتر است برای کاشت شوید ترکیبی از خاک باغچه و خاک برگ را انتخاب نمایید. اگر قصد دارید این گیاه را در گلدان کشت نمایید، بهتر است کوکوپیت را با خاک باغچه و پیت ماس مخلوط نمایید. سپس اقدام به کشت بذر شوید نمایید.

کود

اصولا بهترین کود هایی که می توانیم برای پرورش و کشت شوید استفاده نماییم، کودهای پتاس و فسفر هستند. این گیاه نیاز به کود دهی زیاد ندارد. به محض این که مقدار کمی رشد نمود می تواند کمی کود برای تقویت ساقه های آن استفاده نمایید.

مراقبت از گیاه شوید

گیاه شوید بسیار حساس است. برگ های بی کرک و متناوب دارد و دارای ساقه هایی استوانه ای می باشد. این گیاه نسبت به سرما بسیار حساس است و باید از آن مراقبت نمود. نور کامل و مستقیم باید برای کاشت شوید استفاده شود.

آفات و بیماری ها 

بیماری های قارچی بسیاری در این گیاه به وجود می آید. آفات و بیماری های همچون سیرسیرک سیاه یا سیرسیرک صحرایی، قارچ لکه سیاه شوید، خر خاکی و… باید از این گیاه در برابر آفات و بیماری بسیار مراقبت نمود.

کاربرد ها

کاشت شوید می تواند اسان باشد. اما به حساسیت های بسیاری نیز احتیاج دارد. این گیاه خوش عطر دارای خواص متعددی می باشد. می توانیم علاوه بر برگ از بذر شوید نیز بهره مند شویم. باری تهیه سوپ، خیار شور، انواع ترشی، اسانس و.. استفاده می شود.

پرورش و کاشت شوید به ما کمک می کند تا برای درمان نیز از آن استفاده نماییم. مثلا برای درمان تشنج، رفع استفراغ، آرام کنندگی، تقویت کننده معده و… استفاده می شود. 

نوشته های مشابه