آموزش کاشت و پرورش

چگونه باقلا بکاریم؟

گیاه باقلا یا باقالا یکی از قدیمی‌ترین گیاهان شناخته شده می‌باشد که کشف آن مربوط به دوران ماقبل تاریخ می‌باشد. این گیاه به عنوان یکی از غذاهای سنتی مدیترانه و جنوب غربی آسیا است. آمریکای مرکزی، آمریکای شمالی و کانادا به دلیل آب‌وهوای خنک واقع بزرگ‌ترین تولید کننده باقلا هستند. برخلاف سایر لوبیاها ، که برای موفقیت در کشت نیاز به آب و هوای گرم دارند، باقلا باید در هوای خنک پرورش پیدا کند. بله درست است! پاییز که زمان کمی تا فرا رسیدنش باقی مانده برای کاشت باقلا بسیار مناسب است. در ادامه مطلب با چگونگی پرورش این گیاه آشنا شویدو می توانید بذر باقلا را در سایت خریداری نمایید.

کاشت باقلا 

 نور 

باقلا برای رشد نیاز به نور کامل خورشید دارد. باقلا یک گیاه با طبع خنک است. اگر قصد دارید این گیاه را در فصل بهار بکارید، در نظر داشته باشید که در این فصل گیاه شما ترجیح می‌دهد در آفتاب کامل قرار بگیرد.

زمان کاشت باقلا 

با توجه به نوع باقلا این گیاه فصل رشدی حدود ۷۵ الی ۸۰ روز دارد. با این حال، در مناطقی با آب و هوای معتدل، آن‌ها می‌توانند در فصل پاییز کاشته شوند و مجاز هستند تا در فصل زمستان به آرامی رشد کنند تا برای برداشت در بهار آماده شوند. ممکن است پس از کاشت باقلا نیاز باشد برای بالغ شدن آن ۲۴۰ روز منتظر بمانید.

خاک و کاشت 

بذرها را حداقل 1 اینچ در عمق خاک حاصلخیز، سبک با زهکشی خوب، در منطقه‌ای با آفتاب کامل بکارید و گیاهان را چهار تا پنج اینچ از هم فاصله دهید. خاک را مرطوب نگه دارید، خصوصاً در هنگام گلدهی و تولید محصول، اما در نظر داشته باشید که آبیاری بیش از حد نیز باعث خرابی باقلا می‌شود. گیاهانی که نباید باقلا را در کنار آن‌ها بکارید، پیاز و سیر هستند. همدم‌های خوب برای باقلا، توت فرنگی، کرفس، خیار، ذرت و سیب زمینی هستند.

انواع پیشنهادی باقلا 

  • آکادولس کلودیا (aquadulce claudia): یک نوع خوب و بزرگ اسپانیایی با مقاومت در برابر بیماری‌ها . (رشد کامل در 90 روز در بهار / 240 روز در پاییز)
  • ساتون (The Sutton): نوع کوتوله (14 اینچ قد). کاشت باقلا از این نوع برای فضاهای محدود، ظروف و مناطق بادخیز مناسب است.
  • لوران شیرین (Sweet Lorane): این نوع باقلا از انواع دیگر کوچک‌تر است و کم‌تر محصول می‌دهد.
  • ویندزور (Windsor): این نوع باقلای بزرگ و طعم‌دار می‌دهد. (رشد کامل در 80 روز در بهار / 240 روز در پاییز)

بیماری‌ها و آفات

  • با گرم شدن هوا، شته‌های سیاه به باقلا حمله خواهند کرد.
  • موش‌ها و جوندگان دیگر دانه‌ها را می‌خورند.
  • کوددهی بیش از حد موجب بیماری عفونت قارچی در گیاه می‌شود.
  • کاشت باقلا در کنار سایر سبزیجات باعث افزایش بیماری‌های ریشه‌ای ناشی از خاک می‌شود.

با چگونگی کاشت باقلا آشنا شدید. بسیاری از باغبانان کمی از قسمت بالایی گیاه را هنگامی که رشد گیاه کامل نشده است، کوتاه می‌کند. پیشنهاد می‌کنم که این کار را انجام دهید. چرا که این کار گیاه را در معرض جریان هوا و آفتاب قرار می‌دهد، که هر دو به جلوگیری از بیماری‌های قارچی و مشکلات حشرات کمک می‌کنند.

امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. اگر نظری دارید خوشحال می‌شویم در بخش دیدگاه‌ها برای‌مان بنویسید.