آموزش کاشت و پرورش

کاشت اسفناج (شرایط محیطی, خاک مناسب و نحوه کوددهی و آبیاری)

کاشت اسفناج

کاشت اسفناج در دمای ۲۰-۱۸ درجه سانتی گراد بهترین رشد را دارد و در دمای کمتر از ۱۰ درجه سانتی گراد، رشد این گیاه کند می شود. در صورتی که گیاهان مقاوم شده باشند، می توانند دماهای انجماد تا کمتر از ۱۰- درجه سانتی گراد را تحمل کنند. دما همچنین می تواند روی کیفیت برگ تاثیر داشته باشد، یعنی دماهای پایین باعث افزایش ضخامت برگ می شود، ولی اندازه و نرمی برگ را کاهش می دهند.

محدوده دما برای جوانه زنی اسفناج ۳ تا ۱۷ درجه سانتی گراد و صفر فیزیولوژیکی آن ۱/۰ درجه سانتی گراد و مجموع درجه روز برای جوانه زنی آن ۱۱۱ درجه – روز می باشد.

دمای مطلوب جوانه زنی بذر ۲۰ درجه سانتی گراد می باشد و جوانه زنی در دماهای پایین تر (۱۰-۱۵ درجه سانتی گراد) بهتر از دمای ۲۵ درجه سانتی گراد صورت می گیرد. اگر چه جوانه زنی بذر در دمای صفر درجه سانتی گراد نیز صورت می گیرد، اما جوانه زنی در این دما فوق العاده کم است . رکود دمایی (Thermodormancy) در دماهای بالاتر از ۳۰ درجه سانتی گراد رخ می دهد.کشت گلدانی اسفناج

خاک مناسب کاشت اسفناج و میزان آبیاری اسفناج

اسفناج در خاک های شنی لومی به خوبی رشد می کند و تا حدودی مقاوم به شوری می باشد ، اما به اسیدیته خاک حساس می باشد. PH مطلوب بین ۵/۶ تا ۸ متغیر است.

چون اسفناج در ماههای خنک سال کاشت می شود ، تعرق آن کم بوده و در نتیجه نیاز آبی آن کم می باشد.

کوددهی مناسب اسفناج

مقدار کود مورد نیاز حدود ۲۵ تن کود دامی ، ۱۹۰-۵۰ کیلوگرم نیتروژن و ۸۸ کیلوگرم فسفر و پتاسیم در هکتار است. یک سوم نیتروژن و کل فسفر و پتاسیم قبل از کاشت مصرف می شود.

معمولا” کودهای نیتروژن باعث افزایش تولید اسفناج زمستانه می شوند ، زیرا دماهای پایین باعث کاهش نیتریفیکاسیون می شوند . چون حدود دوسوم بیوماس کل در یک سوم آخر دوره رشد گیاه تولید می شود ، تغذیه اسفناج باید در این دوره با دقت بیشتری صورت گیرد.

کاشت اسفناج

کاشت اسفناج با بذر صورت می گیرد و مقدار بذر مورد نیاز برای هر هکتار حدود ۲۹ کیلوگرم می باشد. در ایران بذر اسفناج با دست و در کرتهای بزرگ کشت می شود.

نوشته های مشابه