آموزش کاشت و پرورش

کاشت اندیو, برداشت و کاشت ریشه در شاسی

کاشت آندیو

روش کاشت آندیو (محل اصلی؛ خزانه)

کاشت آندیو در محل اصلی
در فصل پائیز زمین را شخم زده و ۴۰ تن کود دامی و ۱۵۰ کیلوگرم کود فسفر و ۷۵ کیلوگرم کود پتاس و ۷۵ کیلوگرم کود ازت در هر هکتار به خاک اضافه میکنند و در بهار با انجام یک شخم سطحی و تسطیح ، زمین را به صورت جوی و پشته آماده می سازند (عرض پشته ها ۵۰ تا ۶۰ سانتیمتر و عرض جوی ها ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر ) عمق جوی ها ۲۰تا ۲۵ سانتیمتر مناسب است.
بذر آندیو را با مقداری ماسه نرم مخلوط نموده بوسیله ماشین بذرپاش و یا دست در دوطرف پشته ها در داخل شیارهایی به عمق ۱ تا ۲ سانتیمتر می کارند. آبیاری زمین بلافاصله پس از بذرکاری شیکوره ضرورت دارد تا آب جاری در جوی ها در خاک پشته ها نفوذ نموده و آبیاری به صورت نشتی انجام پذیرد.

بذر آندیو بروکسل زرد

کاشت آندیو در خزانه
آماده سازی زمین در پاییز بدین صورت انجام می شود: قطعه زمینی را شخم زده کود کافی با خاک مخلوط میکنند. در بهار سال  بعد از شخم زمین آن را کاملا تسطیح می کنند. پس از آماده شدن زمین آن را به پشته هایی به عرض ۱۰۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر و جوی هائی به عرض ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر و عمق ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر تقسیم نموده روی پشته ها شیارهایی به عمق یک سانتیمتر و فاصله بین شیارها با یکدیگر ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر ایجاد می کنند . بذر آندیو بروکسل زرد را با ماسه مخلوط نموده داخل شیارها قرار می دهند و روی آن را با ماسه و خاک برگ می پوشانند .
زمانی که نشا چند برگه شدند، آنها را از خزانه خارج ساخته و در محل اصلی در ساعات غروب آفتاب که درجه حرارت هوا کم است و هوا خنک می باشد در دو طرف پشته ها و به فاصله ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر از یکدیگر نشاء می کنند. توجه زیاد لازم است که در زمان درآوردن نهال های جوان ریشه ها صدمه نبینند و کلیه مراقبت ها بایستی با دقت انجام گیرد.

کاشت آندیو در آپارتمان
اخیرا روشی در کاشت آندیو ، ابداع شده که آندیو را می توان در آپارتمان کشت نمود :
ظرفی به عمق ۲۰ سانتیمتر برای کاشت آندیو آماده می کنند و محیطی تاریک را با حرارت یکنواخت ( زیر زمین ، گاراژسرپوشیده ، انبار و . . . ) در نظر می گیرند. آنگاه ریشه های راست و خوش ترکیب را انتخاب نموده و برگ های آنها را از فاصله ۳ سانتیمتری بالای یقه ( محل اتصال ریشه به ساقه ) قطع میکنند و انتهای ریشه ها را اندکی کوتاه کرده آنها را در ظرف مورد نظر به ترتیبی قرار می دهند که در مقابل یکدیگر قرار گیرند. همچنین ریشه ها داخل قشری از خاک برگ جنگلی مرطوب و تقویت شده به ضخامت ۵ تا ۱۰ سانتیمتر قرار گیرد.
سپس روی ظرف را به فاصله ۲۰ سانتیمتر از روی ریشه ها با یک ورق پلاستیک سیاه کاملا کِدِر وتیره می پوشانند وگاه گاه اندکی آبیاری مینمایند. لازم است دقت شود که داخل ظرف همیشه تاریک باشد. پس از ۳ تا ۵ هفته بنا به درجه حرارت محیط ، آندیوهایی عالی بدست خواهد آمد.

برداشت آندیو و کاشت ریشه در محل دوم

در اواسط پائیز هنگامی که هوا روبه سردی می رود ، بوسیله ماشین های مخصوص و یا با بیل ریشه آندیو را بدون این که لطمه ای به آنها وارد شود از زمین خارج ساخته ، برگ های آن را از ۲ تا ۳ سانتیمتری یقه قطع مینمایند و نوک ریشه ها را قیچی کرده به ارتفاع ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر بطور یکسان به دستجات قوی ، متوسط و ضعیف تقسیم بندی می کنند .
آنگاه ریشه های آماده شده را در فضای آزاد ، داخل کوش ، در شاسی و یا در زیر زمین های تاریک به فاصله ۴ تا ۵ سانتیمتر از یکدیگر و ۲۰ سانتیمتر فاصله بین خطوط به ترتیبی که ۲ سانتیمتر بالای یقه از خاک خارج باشد بطور عمودی قرار داده بین ریشه ها را با ماسه و خاک برگ پُر می سازند و بلافاصله ریشه های کاشته شده را آبیاری می کنند تا خاک کاملا خیس شود . سپس حدود ۲۰ الی ۳۰ سانتیمتر خاک اره روی آنها می ریزند.

ریشه آندیو
در فضای آزاد و بویژه در مناطق سردسیر لازم است روی خاک اره را با لایه ای به ارتفاع ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر از کود اسبی و یا آن که بوسیله پلاستیک بپوشانند .پس از گذشت ۳۰ تا ۴۰ روز جوانه های انتهایی در محیط گرم و مرطوب شروع به رشد کرده و برگ های سفید شده و به هم چسبیده آن حاضر و آماده برای برداشت می باشند .
در این زمان لازم است کود و خاک اره و یا پلاستیک را کنار زده ریشه ها را از خاک خارج نموده و برگهای سفید شده را از حدود یک الی ۲ سانتیمتر زیر طوقه قطع کرده و در جعبه داخل کاغذ مومی بسته بندی و به بازار عرضه نمود .

نوشته های مشابه