آموزش کاشت و پرورش

شمعدانی

شمعدانی

هیچ باغچه ای بدون گلهای شمعدانی رنگارنگ کامل نیست و پرورش این گل ها به قدری آسان است که حتی افراد تازه کار هم می توانند شمعدانی پرورش دهند البته به شرطی که بتوانید آنچه را که برای رشد لازم دارند برای آنها فراهم کنید. شمعدانی ها با رنگ های زیبا و دلفریب و با رایحه ای که دارند برای بسیاری از ما گل های محبوبی هستند.

پرورش شمعدانی

بسته به محل و نحوه پرورش شمعدانی، نیاز آنها تا حدودی متفاوت خواهد بود. این گیاهان باید در گلدانی با زهکشی خوب کاشته شوند. در فضای آزاد به خاک مرطوب و خوب زهکشی شده مانند خاک گلدان که دارای مقادیر مساوی خاک باغچه، ذغال سنگ نارس و پرلیت نیاز دارند. هنگام رشد شمعدانی در فضای آزاد، آنها را در محلی با حداقل ۶ تا ۸ ساعت نور خورشید قرار دهید. از آنجا که این گیاهان باید از سرما زمستان محافظت شوند، صبر کنید تا خطر یخ زدگی قبل از کاشت از بین برود و سپس آنها را به محیط خارج از خانه منتقل کنید.

شمعدانی

گل های شمعدانی های هیبرید

در فضای آزاد شمعدانی ها را با فاصله حدود ۲۰-۳۰ سانتی متر و تقریبا در همان عمقی که در گلدان ها کاشته بودید بکارید. مالچ دهی گیاهان نیز برای کمک به حفظ رطوبت توصیه می شود.

چند مورد از نیازهای مهم گل شمعدانی

نور خورشید و دمای محیط

شمعدانی ها برای گلدهی خوب به نور مستقیم خورشید نیاز دارند، بنابراین با قرار دادن آنها در ضلع جنوبی دیوارها، روی میزهای پاسیو یا در مناطق آفتابی باغچه، به آنها اجازه دهید تا به اندازه کافی نور دریافت کنند. شمعدانی ها اکثرا در هوای بسیار گرم گل نمی دهند. بنابراین اگر در منطقه ای با آب و هوای گرم زندگی می کنید گیاه خود را به جایی منتقل کنید که بعد از ظهر در سایه قرار بگیرد.

در فضای بسته شمعدانی ها برای گلدهی به نور زیادی نیاز دارند اما شرایط نوری متوسط ​​را نیز تحمل می کنند. آنها در روز به دمای ۱۸-۲۱ درجه سانتیگراد و در شب ۱۳ درجه سانتیگراد نیاز دارند.

رطوبت کافی

اگرچه شمعدانی ها به رطوبت احتیاج دارند، اما اگر خاک گلدان آنها برای مدت طولانی مرطوب بماند، ریشه آنها پوسیده می شود. برای جلوگیری از این امر، فقط در صورت خشک شدن سطح خاک، گلدان را آبیاری کنید و اطمینان داشته باشید که که آب اضافی می تواند به راحتی از سوراخ های انتهای گلدان خارج شود. علاوه بر این، شمعدانی ها گیاهان نسبتا مقاوم به خشکی هستند که تا حدود زیادی می توانند کم آبی را تحمل کنند.

گل شمعدانی را وادار به گلدهی کنید.

برای شکوفا نگه داشتن بوته ها و گلدهی زیاد، گل های پژمرده شده را با قیچی باغبانی هرس کنید. برای اینکه گیاهان پرپشت و مملو از گل باشد، گاهی اوقات نوک هر ساقه را  با قیچی های تیز و تمیزی هرس کنید تا نحریک به رشد شوند. شمعدانی ها تغذیه کننده سنگینی هستند به این معنی که برای گلدهی بهتر نیاز غذایی بالایی دارند، بنابراین طبق در بهار و تابستان، هر ۴ تا ۶ هفته از یک کود محلول در آب یا یک کود NPK با نسبت عناصر ۵-۱۰-۵ استفاده کنید. در اواخر تابستان کوددهی را متوقف کنید.

شمعدانی خود را از سرما محافظت کنید.

در مناطقی که زمستان های سردی ندارند می توان بوته های شمعدانی را با پوشش مناسبی پوشاند تا یخ نزنند. اما در مناطقی با زمستان سرد بهتر است آنها را به مکان گرمتری منتقل کنید تا سرمای هوا سپری شود..

مراقب کنه های دو نقطه ای باشید.

کنه دو نقطه ای

علائم خسارت کنه دو نقطه ای

برای مشاهده علائم آلودگی به کنه، بوته های زمستان گذران خود را تحت نظر داشته باشید. ممکن است روی برگ های خشک شده موجودات ریزی مشاهده کنید. وقتی با ذره بین به برگ های آلوده نگاه کنید، شبیه عنکبوت های ریزی هستند. بنابراین به محض مشاهده کنه ها سریعا شمعدانی آلوده را از سایر گیاهان جدا کنید و اگر شدت آلودگی زیاد بود می توانید از روغن درخت چریش برای کنترل این کنه ها استفاده کنید.