عمومی

آشنایی با فواید کرفس بر سلامتی

کرفس با نام علمی Apiumgraveolens از خانواده چتریان می‌باشد و در جهان به شکل گسترده‌ای پرورش و مصرف می‌شود. کرفس شامل مواد معدنی و ویتامین‌های ضروری مانند فولات، پتاسیم، ویتامین B6، ویتامین C و ویتامین K می‌باشد. ارزش غذایی و مزایای سلامتی کرفس به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است و این سبزی طی قرن‌ها در طب سنتی و قومی استفاده شده است. کرفس فواید شگفت انگیزی برای پوست، کبد، چشم و سلامتی شناختی دارد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با خواص کرفس آشنا شوید و برای خرید بذر کرفس و بذر کرفس قمری با ما در ارتباط باشید. 

خواص کرفس

۱- کاهش التهاب 

کرفس حاوی پلی ساکارید و آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان‌ها توانایی درمان آسیب‌های رادیکال آزاد که باعث التهاب می‌شوند، دارند. برخی از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، سرطان‌ها یا آرتریت ناشی از التهاب هستند.

کرفس دارای ده‌ها نوع آنتی اکسیدان‌های مفید مانند اسید فروولیک، کافئیکا کید و کوئستین است. کرفس درمانی خانگی خوب برای طیف گسترده‌ای از مشکلات التهابی است؛ از جمله عفونت‌های کبدی و کلیه، درد مفاصل، سندرم روده تحریک پذیر، اختلالات پوستی و عفونت‌های دستگاه ادراری.

۲- کاهش کلسترول 

یکی از خواص کرفس که با مصرف منظم این گیاه میسر می‌شود، کاهش کلسترول بالاست. شما می‌توانید کرفس را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا به محافظت و بهبود سلامت قلب خود کمک کنید. ۳-n-butylphthalide یک ترکیب منحصر به فرد در کرفس، دارای اثر کاهش دهنده آلیپید است. مصرف کرفس می‌تواند کلسترول لیپوپروتئین، LDL و تری گلیسیرید را کاهش دهد.

۳- پیشگیری از بیماری‌های کبدی 

کرفس یک غذای تمیز کننده کبد است. مصرف منظم کرفس می‌تواند به حفظ سلامت کلیه و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی کمک کند. کرفس دارای ویتامین C، B، A و آهن است. کرفس حاوی خواص دیورتیک است که باعث می‌شود سموم و آلاینده‌های بدن از بین برود.

۴- مبارزه با عفونت‌ها از خواص کرفس 

دانه‌های کرفس دارای خواص ضد باکتری و ضد میکروبی هستند و برای قرن‌ها به منظور مبارزه با عفونت‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند. از خواص مصرف عصاره کرفس می‌توان به مبارزه با عفونت‌های باکتریایی، بهبود سیستم ایمنی بدن و مهار رشد باکتری اشاره کرد.

۵- کاهش خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه ادراری 

کرفس توانایی تولید ادرار و کاهش اسید اوریک دارد. بنابراین، خوردن کرفس به طور منظم می‌تواند به جلوگیری از عفونت‌های باکتریایی در دستگاه گوارش و ارگان‌های تولید مثل کمک کند. مانند کرنبری، کرفس یک درمان مناسب برای اختلالات مثانه، عفونت‌های دستگاه ادراری، مشکلات کلیه و کیست‌ها می‌باشد.

۶- جلوگیری از زخم معده 

مصرف منظم کرفس می‌تواند به جلوگیری و درمان زخم‌های دردناک به خصوص در معده کمک کند. نوع خاصی از عصاره اتانول در کرفس در جلوگیری از تشکیل زخم‌ها که موجب آسیب به دستگاه گوارش می‌شود، موثر است. کرفس حاوی تانن، فلاونوئیدها، آلکالوئیدها است. این مواد توانایی تغذیه روده بزرگ و معده را دارند.

با برخی از خواص کرفس آشنا شدید. امیدوارم خواندن این مطلب برای‌تان مفید واقع شده باشد. راستی فکر می‌کنید کرفس چه خاصیت‌های دیگری دارد که باید به این لیست اضافه شود؟ اگر نظری دارید خوشحال می‌شویم با اشتراک آن در بخش دیدگاه‌ها، ما را همراهی نمایید.

نوشته های مشابه