عمومی

حسگر ها در کشاورزی

حسگر

فناوری های جدید، صنعت کشاورزی را مانند هر صنعت دیگری تغییر داده یا در حال تغییر آن هستند. از میان فناوری ها، حسگر ها یا سنسورهای هوشمند نقش به سزایی در زمان حال و سهم بیشتری در آینده کشاورزی بازی خواهند کرد. حسگر ها در جمع آوری اطلاعات از زمین کشاورزی اهمیت زیادی را برعهده دارند؛ اطلاعاتی که توسط بسیاری از فناوری های دیگر برای تجزیه و تحلیل و تصمیم گیری مورد استفاده قرار می گیرند. مانند حسگر هایی که مقدار دقیق محصولات برداشت شده و موجود در انبار را دارند. همچنین حسگر هایی که در درون خاک قرار می گیرند و میزان آب و مواد مغذی موجود در خاک را دائماً بررسی کرده و به کشاورز گزارش می دهند. از این حسگر ها می توان در کنترل دیجیتال شرایط گلخانه نیز استفاده کرد.

حسگر ها می توانند در کلیه مراحل تولید، آماده سازی محصولات کشاورزی، تست و تشخیص محصولات و کنترل بر ماشین های کشاورزی، کنترل و نظارت بر حیوانات مزرعه و وضعیت ماشین های کشاورزی کمک کنند.

حسگر

حسگر ها در کنترل دقیق شرایط مزرعه نقش بسزایی دارند.

انواع حسگر های مورد استفاده در کشاورزی

حسگر های قابل استفاده در آب و هوا

 وجود این حسگرها در مزارعی که اتوماسیون سازی شده اند، یک امر لازم و ضروری است و در حال حاضر امکان بررسی شرایط مزارع، برخی از جنگل ها و پهنه های آبی را فراهم می کند. این حسگر ها در سال ۲۰۱۳ از نظر علمی توسعه یافتند و در سال ۲۰۱۵ نیز مورد توجه قرار گرفتند و ارزش مالی پیدا کردند.

تجهیزات تله ماتیک

این تجهیزات به برخی از تجهیزات مکانیکی مانند تراکتور این امکان را می دهد که با راننده خود ارتباط برقرار کنند و او را از آسیب های احتمالی که ممکن است به زودی به وسیله وارد شود، آگاه کنند. می توان ارتباط بین راننده و تراکتور را یک پلتفرم که در واقع ترکیبی از تعداد زیادی ربات های کوچک و بزرگ با میکرو حسگرها است در نظر گرفت.

تجهیزات زیست سنجی حیوانات مزرعه

امروزه قلاده های مجهز به GPS (سامانه بازشناسی با امواج رادیویی) یا RFID (سامانه ای بی سیم برای برقراری ارتباط که با تبادل اطلاعات بین یک برچسب و یک بازخوان عمل می کند) و همچنین سیستم های زیست سنجی می توانند اطلاعات مهم و حیاتی مربوط به حیوانات دامی را تشخیص دهند و این اطلاعات را به مزرعه داران انتقال دهند.

حسگر های مورد استفاده برای محصولات

در کشاورزی مدرن به جای اینکه میزان بذر مورد نیاز برای تولید محصول زیاد، بدون بررسی و آزمایش مشخص شود، می توان از حسگر هایی استفاده کرد که میزان مورد نیاز بذر را برای تجهیزات مورد استفاده برای کشت محصول، تعیین کنند. در ضمن می توان از حسگرهای نوری و یا پهپادها برای اطمینان از سلامت محصول، استفاده کرد. برای مثال با استفاده از اشعه مادون قرمز می توانند این کار را انجام دهند.

اینترنت اشیا

امروزه در کشورهای پیشرفته، آیفون و آیپد در دست کشاورزان حکم یک وسیله عادی است. با استفاده از فناوری اینترنت اشیا اطلاعات دقیقی نظیر آب و هوا، شرایط رشد محصول، کیفیت و رطوبت خاک که قبلاً در دسترس نبود، مشخص می شود. حسگرها ی خاک و هوا که در مزارع نصب می شوند و به دستگاه های موبایل متصل هستند، می توانند تصمیمات لازم را در زمینه هایی همچون آبیاری جهت رسیدن به سطح مشخصی از رطوبت، استفاده مؤثر از کودها و سموم شیمیایی را به صورت هوشمند و بر اساس اطلاعات موجود بگیرند. این کار به کاهش خسارات ناشی از خطاهای انسانی کمک می کند.

حسگر ها می توانند مشاهداتی چون جریان های بارانی، تگرگ، سطح برگ، آب مورد نیاز محصول، تنش های محیطی، شرایط آب و هوای نقطه ای و حتی آلودگی هوا را اندازه گیری کند. این دستگاه همواره توسط بلوتوث، وای فای و اینترنت شبکه به تلفن همراه متصل می باشد.

این دستگاه دید مناسبی را از سراسر زمین های زراعی در اختیار قرار می دهد. با استفاده از این وسیله برای نخستین بار کشاورزان ما قادر هستند وضعیت محصول را نسبت به شرایط آب و هوایی مدیریت کنند. از طرفی این پردازنده ها قادر هستند میزان بازدهی محصول آینده را تعیین کنند و به این ترتیب کشاورزان می توانند دید بهتری نسبت به بازار خود به دست آورند. ضمن اینکه مواردی چون خشکسالی، بحران غذایی، میزان استفاده از آب روستایی هم پیش بینی خواهد شد.

گردآوری: حاتمی