آموزش کاشت و پرورش

بهترین فاصله کاشت برای فلفل

فاصله کاشت فلفل

رشد موفقیت آمیز فلفل نیازمند فراهم نمودن برخی شرایط محیطی است. اما علاوه بر خاک، نور و … بهتر است به برخی نکات مانند فاصله کاشت فلفل، رعایت تناوب زراعی و … نیز توجه کنید تا گیاهان سالم و پرباری داشته باشید. همانطور که حدس زدید در این مقاله قصد داریم شما را با اهمیت فاصله کاشت فلفل بیشتر آشنا کنیم.

فاصله کاشت به چه معنی است؟

در کشاورزی معمولا به استانداردترین فاصله بین دو گیاه فاصله کاشت گفته می شود و از برخی جهات حائز اهمیت است. فاصله کاشت از گیاهی به گیاه دیگر متفاوت است و عوامل متفاوتی بر این فاصله تاثیر می گذارند. از مهمترین فواید رعایت فصله کاشت می توان به گردش هوا و عدم رقابت گیاهان با یکدیگر اشاره کرد.

چرا رعایت فاصله کاشت فلفل مهم است؟

پرورش فلفل آنقدر که شما فکر می کنید سخت نیست. برای کاشت و برداشت موفقیت آمیز فلفل کافی است به برخی نکات توجه کنید، داشتن خاک غنی، نور، آب مناسب از جمله کلیدی ترین شرایط برای کاشت فلفل است اما در کنار این شرایط شما باید به برخی نکات مانند رعایت فاصله کاشت فلفل نیز توجه کنید تا از  گیاهان خود در مقابل عوامل بیمارگر و رقابت بین بوته ها جلوگیری کنید. ددر ادامه به بررسی اینکه چرا فاصله کاشت فلفل مهم است و باید به خوبی آن را رعایت کنید می پردازیم.

رعایت فاصله کاشت فلفل در واقع نوعی سد دفاعی زراعی در برابر مشکلاتی مانند آفات و بیماری هاست. پرورش فلفل ها سخت نیست، اما در برابر تعدادی حشرات آسیب پذیر هستند. هنگامی که بیماری شروع شد یا آفات ساکن شدند، شما به طور مداوم محصول خود را بررسی می کنید تا از خسارت آنها جلوگیری کنید.

فاصله کاشت فلفل

هر گیاه به فضای مخصوص به خود نیاز دارد. حتی فلفل های پاکوتاه نیز باید با فاصله مناسبی از هم کشت شوند. به عنوان مثال وقتی عامل بیماری مانند اسپور قارچ روی یک گیاه می نشیند و باعث بیماری می شود، در کشت متراکم به راحتی از گیاهی به گیاه دیگر منتقل می شود. این مورد درباره آفات نیز صدق می کند. لاروها پروانه ها به راحتی در فواصل کوتاه از گیاهی به گیاه دیگر منتقل می شوند و کل محصول را آلوده می کنند. رعایت فاصله کاشت فلفل تشخیص زودهنگام را فراهم می کند و گیاهان را از رقابت برای مواد مغذی باز می دارد.

با این ۹ ماده به رشد بهتر فلفل های خود کمک کنید.

فاصله کاشت مناسب گردش هوا را به خوبی فراهم می کند و به ویژه برای ارقامی که شاخ و برگ متراکمی دارند مهم است. گیاهان فلفل گرما را دوست دارند، اما رطوبت زیاد و رطوبت ثابت روی برگ ها منجر به عفونت قارچی و باکتریایی می شود.

گیاهانی که ارتفاع آنها بیشتر از یک متر است و میوه‌های سنگین دارند ممکن است نیاز به قیم داشته باشند تا فلفل ها از زمین دور بوده و با خاک تماس نداشته باشند. تماس با خاک به سرعت منجر به بیماری و پوسیدگی می شود.

مناسب ترین فاصله کاشت فلفل چقدر است؟

ارتفاع، عرض و شرایط رشد گیاه بر فاصله  بین بوته های فلفل تأثیر می گذارد. طول فصل رشد، کوددهی، آبیاری، نور خورشید و مقاومت در برابر بیماری بر روی هر گیاه تاثیر می گذارد. حتی آنهایی که ساقه های محکمی دارند ممکن است در اثر وزش باد بیفتند یا ترک بخورند و بشکنند. معمولاً یک قیم محکم کافی است. قیم به فضای بیشتری نیاز ندارد و به شما اجازه می دهد کمی نزدیک تر فلفل ها را بکارید.

عرض یا گسترش گیاه عامل مهمتری در تعیین فاصله کاشت فلفل است، زیرا می خواهید شاخ و برگ هر گیاه بالغ را برای گردش هوای کافی و دسترسی آسان بررای برداشت از سایر گیاهان دور نگه دارید. به یاد داشته باشید که فصل رشد طولانی تر معمولا به معنای گیاهان بزرگتر است که به فضای بیشتری نیاز دارند.

فاصله کاشت فلفل

رقم و شرایط رشد فاکتورهای غالب هستند، اما تکنیک‌های فاصله‌گذاری متفاوت برای فلفل‌هایی که در باغ، تخت‌های مرتفع و ظروف رشد می‌کنند نیز اعمال می‌شود.

بسته‌های بذر و برچسب‌های آن معمولا شامل ارتفاع، گسترش و فاصله توصیه‌شده است. از این اطلاعات به عنوان یک دستورالعمل با در نظر گرفتن شرایط رشد خاص در مزرعه خود استفاده کنید. بوته‌های فلفل اغلب به صورت ردیفی کاشته می شوند.

بهترین گیاهان همراه فلفل را در مقالات فردین کشت بخوانید.

فاصله کاشت فلفل بین گیاهان در یک تخت مرتفع

فلفل‌هایی که در ردیف‌هایی در یک بستر مرتفع کاشته می شوند باید دقیقاً مانند کاشت در زمین فاصله داشته باشند. با این حال، کاشت در یک الگوی شبکه ای یا الماس کارآمدتر است که باعث صرفه جویی در فضای رشد محدود می شود و در عین حال به هر گیاه اجازه می دهد اتاق مورد نیاز خود را داشته باشد.

فاصله کاشت فلفل در گلدان

فلفل ها به خوبی با رشد در گلدان سازگار می شوند. یک ظرف 7 لیتری عمیق برای رشد یک گیاه کافی است و می توانید بسته به رقم دو بوته فلفل را در یک گلدان 15 لیتری پرورش دهید. کیفیت خاک همراه با آبیاری و دفعات کوددهی از عوامل کلیدی برای رشد در گلدان هستند. فلفل ها ممکن است کوچکتر باشند اما نسبت به گیاهان مزرعه ای زودتر بالغ می شوند و به بار می نشینند.

بهترین فاصله کاشت فلفل برای ارقام مختلف 

فلفل دلمه ای شیرین، جلاپینو و فلفل کاین باید به فاصله 60 سانتی متری در ردیف هایی با فاصله 60 تا 75 سانتی متری از هم کاشته شوند. 45 سانتی متر فاصله برای هر فلفل در یک گلدان بزرگ در نظر بگیرید.

فاصله کاشت فلفل

فلفل هایی با میوه های کوچکتر، از جمله هابانرو  باید به فاصله 75 سانتی متر و 90 سانتی متر بین ردیف ها کاشته شوند. برای هر فلفل 45 سانتی متر در یک تخت بلند و یک تا دو فلفل در هر ظرف 15 لیتری در نظر بگیرید.

آیا می توانید فلفل ها را با فاصله 30 سانتی متری از هم بکارید؟

 

به دلیل گردش هوای ضعیف، کمبود مواد مغذی، بیماری و آفات، نباید گیاهان فلفل را با فاصله کمتر از 30 سانتی متر از هم بکارید. بیشتر گیاهان فلفل به حداقل 45 سانتی متر بین بوته ها و  90-60 سانتی متر بین ردیف ها نیاز دارند.

چه تعداد فلفل می توانید در یک تخت باغچه 4*4 می توانید بکارید؟

بسته به روش فاصله گذاری و ارقام فلفل، می توانید از 9 تا 20 بوته فلفل را در یک بستر 4×4 بکارید. اگر گیاهان را با الگوی الماسی یا شبکه ای بکارید، فضا در یک تخت مرتفع به بهترین نحو استفاده می شود.

فاصله کاشت فلفل

اگر فلفل ها را خیلی به هم نزدیک کنید چه اتفاقی می افتد؟

بدترین حالت برای فاصله کم کاشت، از دست دادن همه گیاهان است. بیماری و آفات می توانند به سرعت از طریق یک لکه نزدیک کاشته شده حرکت کنند و هر گیاهی را از بین ببرند. با افزایش فاصله در نهایت ممکن است گیاهان کوچکتر و میوه های کمتری داشته باشید، اما در عوض گیاهان شما به خوبی رشد خواهند کرد.

عمده ترین دلایل دفرمه شدن فلفل را با کلیک روی لینک بخوانید.

نوشته های مشابه