آموزش کاشت و پرورش

آموزش کاشت بنجامین

کاشت بنجامین

اگر علاقمند به داشتن درختان کوچک و یا در فضای داخلی و یا فضای سبز خانه خود هستید احتمالا یکی از گزینه های پیش روی شما بنجامین است که زیبایی خاصی را دارد به ویژه اگر نوع ابلق آن را انتخاب کنید. در این مطلب از مقالات آموزشی فردین کشت قصد داریم تا شما را با کاشت بنجامین و شرایط رشدی آن بیشتر آشنا کنیم تا به راحتی بتوانید این گیاه جذاب را در خانه پرورش دهید.

گیاه شناسی بنجامین

بنجامین با نام علمی Ficus benjamina به نام درخت فیکوس شناخته می شود. به عنوان یک درخت همیشه سبز پهن برگ در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند، اما اغلب به عنوان یک گیاه آپارتمانی در منازل، ادارات و در برخی فضای سبزهای مراکز تجاری داخلی نیز کاشته می شود. درخت فیکوس به دلیل عمر طولانی خود شناخته شده است و بین 20 تا 50 سال عمر می کند.

این گیاه زیبا دارای شاخه های باریکی است که از یک تنه خاکستری روشن، با برگ های تیره متراکم و براق شکل گرفته است. هنگامی که درخت بنجامین در داخل خانه رشد می‌کند، معمولا گیاهان را هرس می‌کنند تا حدود 90 تا 180 سانتی متر ارتفاع داشته باشند. این گیاه سریع رشد می کند و ممکن است سالی یک بار نیاز به تعویض گلدان داشته باشد، اما برای بهترین نتیجه این کار را در اوایل بهار انجام دهید. بنجامین برای انسان و حیوانات خانگی سمی است.

نیازهای رشدی بنجامین

در آب و هوای گرمسیری، بنجامین را می توان به عنوان نمونه درختی که ارتفاع آن به 18 متر می رسد، پرورش داد و گاهی اوقات آنها را به عنوان پرچین کاشته و هرس می کنند. این گیاه به راحتی در داخل خانه در ظروف پر از مخلوط گلدانی حاوی خاک غنی و در نور غیر مستقیم روشن یا در مناطق آفتابی که کمی سایه بعد از ظهر دارند رشد می کنند. این گیاه باید به طور منظم در طول فصل رشد آبیاری شود، اما اجازه دهید از پاییز تا اواخر زمستان خاک کمی خشک‌تر شود.

برای کاشت بنجامین به یک اتاق روشن با نور غیر مستقیم خورشید فراوان و شاید حتی کمی آفتاب مستقیم در صبح نیاز داشته باشید. در زیستگاه بومی خود، اغلب در شرایط نیمه سایه رشد می کند، اما در داخل خانه برای رشد به نور خوب نیاز دارد.

شما باید یک نقطه خوب و روشن برای کاشت بنجامین پیدا کنید و گیاه خود را در آنجا نگه دارید. توجه داشته باشید که این گیاه تحمل کمی برای جابجایی دارد، حتی اگر قرار باشد شرایط نوری بهتری پیدا کند، نباید این کار را سریع انجام داد.

آنچه گیاهان آپارتمانی برای رشد نیاز دارند را در مقالات فردین کشت مطالعه کنید.

کاشت بنجامین

خاک گلدان خوب و با زهکشی بالا برای کاشت بنجامین مناسب است. این گیاه به خاکی که به ویژه از نظر مواد مغذی یا مواد آلی زیاد غنی باشد نیاز ندارد. در صورت تعویض گلدان، از خاک گلدانی حاوی مقدار زیادی خاک که حاوی پرلیت، ماسه و ورمیکولیت است برای بهبود زهکشی استفاده کنید.

پس از کاشت بنجامین گیاه را به طور پیوسته مرطوب نگه دارید، اما اجازه ندهید ریشه ها در آب غرق شوند. در این صورت برگ ها می ریزند و ممکن است دچار پوسیدگی ریشه شوند. در محیط بومی خود، گیاهان معمولا در ابتدای فصل خشک، برگ ها را می ریزند، که نشان دهنده حساسیت بنجامبن به رطوبت است بنابراین برنامه آبیاری ثابت پس از کاشت بنجامین داشته باشید.

درختان فیکوس با دمای شبانه بین 18 تا 21 درجه سانتی گراد و دمای روز بین 23 تا 29 درجه سانتی گراد بهترین عملکرد را دارند. در تابستان، از تهویه هوای خیلی قوی استفاده نکنید، زیرا اگر دمای داخل خانه به زیر 18 درجه سانتی گراد برسد، گیاه بنجامین آسیب می بیند.

نگهداری از گیاهان آپارتمانی در زمستان را با کلیک روی لینک مطالعه کنید.

بنجامین به عنوان بومی مناطق گرمسیری، رطوبت بالا را ترجیح می دهد. رطوبت نسبی کم می تواند منجر به خشکی و چروک شدن برگ ها شود. برای تنظیم سطح رطوبت در خانه خود از اسپری آب در هوای نزدیک گیاه استفاده کنید. برای موفقیت در کاشت بنجامین خاک اطراف پایه درخت خود را مرطوب نگه دارید و برای جلوگیری از خشک شدن برگ های درخت گهگاه مه آلود کنید.

کوددهی

این گیاهان تغذیه کننده نسبتا سنگینی هستند و در طول فصل رشد به کود فراوان نیاز دارند. پس از کاشت بنجامین، آن را در ابتدای فصل رشد با کودهای آهسته رهش تغذیه کنید. آنها سریع رشد می کنند و در بهار و تابستان و هر دو ماه یک بار در پاییز و زمستان از کود دهی ماهانه برای تقویت این گیاه استفاده کنید.

کاشت بنجامین

اگر پس از کاشت بنجامین گیاه شما با وجود داشتن نور، دما، رطوبت و سطوح کود ایده آل، برگ می ریزد، سعی کنید با کمی منیزیم و منگنز تغذیه کنید.

تکثیر بنجامین

ریشه زایی قلمه ها حتی بدون هورمون ریشه زایی برای کاشت بنجامین نسبتا آسان است. بهتر است قلمه را در بهار زمانی که راحت تر می توانید گرما و رطوبت را تامین کنید، بردارید. بنجامین به ندرت از بذر رشد می کند و اکثر گیاهان داخلی هرگز میوه نمی دهند و دانه تولید نمی کنند.

یک قلمه 15-7 سانتی متری بردارید که حاوی حداقل دو دسته برگ از نوک یک شاخه سالم باشد. برگ ها را از نیمه پایینی قلمه جدا کنید. در صورت تمایل می توانید انتهای بریده شده را با هورمون ریشه زایی تیمار کنید.

انتهای قلمه را در ظرفی پر از پیت ماس مرطوب قرار دهید. ظرف را با یک کیسه پلاستیکی بزرگ بپوشانید، مطمئن شوید که پلاستیک به قلمه نمی خورد (چوب یا سیخ می تواند کیسه را بالاتر نگه دارد).

برای کاشت بنجامین ظرف را در مکانی با نور روشن و غیر مستقیم اما دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. سعی کنید گلدان را بالای 18 درجه سانتی گراد نگه دارید. قلمه را روزانه اسپری پاشی کنید تا سطح رطوبت را بالا نگه دارید. اگر خاک خشک شد آبیاری کنید.

در عرض دو تا چهار هفته، قلمه باید ریشه های کافی داشته باشد تا به شما امکان دهد کیسه ببرید تا به شرایط اتاق عادت کند.

پس از حدود شش هفته، قلمه را به گلدانی بزرگتر منتقل کنید تا بقیه مراحل کاشت بنجامین را در گلدان بزرگتر دنبال کنید.

چگونگی تعویض گلدان را در مقالات فردین کشت بخوانید.

هرس

کاشت بنجامین

اگر گیاه گلدانی شما خیلی بلند شده است و به سقف خانه می رسد! برای هرس کردن آن اصلا فکر نکنید!! هرس بنجامین ضرروی است. زمانی که گیاه دیگر به طور فعال رشد نمی کند، هرس کنید. بیشتر بنجامین ها در بهار و تابستان فعال هستند و در پاییز رشد آنها کاهش می یابد و در زمستان گیاه به خواب می رود.

حتما شاخه‌های مرده را هرس کنید و برگ‌های مرده را بچینید تا از گسترش بیماری‌ها که می‌توانند به شدت گیاه شما را تحت تأثیر قرار دهند، جلوگیری کنید. این هرس را می توان در هر زمانی از سال انجام داد. هنگام هرس، از یک جفت هرس استریل شده و تمیز استفاده کنید.