در تابستان ها بوی خوش گل های پیچ امین الدوله در همه جا پخش می شود. با فرا رسیدن هوای گرم گل ها شکوفا میشوند و ابرهایی از عطر عسلی را منتشر میکنند. اگر می خواهید کاشت پیچ امین الدوله را به دو روش یاد بگیرید در ادامه با ما همراه باشید.
اگر می خواهید مرغ مگس خوار، زنبورها و پروانه ها را جذب کنید پیچ امین الدوله بکارید، زیرا شکوفه های کوچک پر از شهد هستند و گرده افشان ها را از دور و نزدیک جذب می کنند. این گیاه علاوه بر گلهای زیبا دارای برگهای سبز تیره نیز هستند. درختچه های پیچ امین الدوله را به شکل پرچین می توانید بکارید یا آنها در ظرف بکارید.
نیازهای رشدی پیچ امین الدوله
پیچ امین الدوله یک گیاه مورد علاقه بسیاری از مردم در تابستان است، زیرا به گرما مقاوم است و می تواند در آب و هوای گرم در تابستان های جنوبی رشد کند. پیچ امین الدوله گیاهی مقاوم است و می تواند حتی در شرایط سخت و دشوار به خوبی رشد کند. به سرعت گسترش می یابد. این گیاه اغلب به عنوان گیاهی رونده در اطراف دیوار کاشته می شود.
برای کاشت پیچ امین الدوله مکانی نورگیر و خورشیدی لازم دارید. آبیاری منظم و استفاده از خاک غنی و با زهکشی خوب به رشد این گیاهان کمک می کند. اگر منطقه شما خاک حاصلخیز ندارد، اصلاح منطقه با کود ضروری است.
پیچ امین الدوله گیاهی مقاوم به گرما است که به حداقل شش ساعت یا بیشتر در روز نور خورشید نیاز دارد. این گیاه در نیمه سایه نیز رشد می کند اما کمتر شکوفا می شود. پیچ امین الدوله را در منطقه ای بکارید که شبیه به محیط رشد جنگل های بومی آن است، یعنی ریشه ها در سایه و شاخ و برگ در معرض نور خورشید باشند.
برای کاشت پیچ امین الدوله به خاک غنی، مرطوب و با زهکشی مناسب نیاز دارید. البته نگران نباشید اگر خاک شما حاضلخیز نیست می توانید با کوددهی این مشکل را برطرف کنید زیرا پیچ امین الدوله در بیشتر بافت های خاک رشد می کند. تا زمانی که خاک خیس و غرقاب نباشد این گیاه به خوبی رشد می کند.
اگر منطقه شما در طول تابستان خشکسالی های طولانی را تجربه می کند، آبیاری پیچ امین الدوله ضروری است، زیرا گیاهان تازه کاشته شده و جوان نیاز به آبیاری مداوم دارند. پس از استقرار، پیچ امین الدوله نسبتا به خشکی مقاوم است، اما همچنان به خاک مرطوب نیاز دارد.
مالچ پاشی یا اضافه کردن کمپوست ارگانیک می تواند به پیچ امین الدوله کمک کند تا رطوبت خاک را حفظ کند. از آنجایی که پیچ امین الدوله گیاهی بالا رونده است، اطمینان حاصل کنید که ریشه ها آب را در اطراف پایه دریافت می کنند.
این گیاه مقاوم به گرما در برابر سرما نیز مقاوم است. پیچ امین الدوله در مناطقی با رطوبت زیاد رشد نمی کند، زیرا برای جلوگیری از ایجاد بیماری های قارچی به جریان هوای کافی نیاز دارد.
اگر در هنگام کاشت پیچ امین الدوله خاک حاوی مواد مغذی غنی از نظر ارگانیک نباشد به کود نیاز دارد. برای تقویت خاک در بهار از کود متعادل استفاده کنید و منطقه را کاملا آبیاری کنید.
برای رشد بیشتر، یک کود نیتروژن مانند 2-10-10 اضافه کنید، اما فقط در صورتی که گل ها کم باشد استفاده از مقدار زیاد کودهای حاوی نیتروژن می تواند رشد بیش از حد شاخ و برگ را تحریک کند و در برابر آفات حساس شود.
کاشت بید مجنون را با مطالعه مقاله فردین کشت بیاموزید.
نکات لازم برای کاشت پیچ امین الدوله
لازمه اصلی برای کاشت پیچ امین الدوله فضای کافی برای رشد و گلدهی فراوان است. موارد دیگری که در هنگام انتخاب باید در نظر بگیرید عبارتند از:
به زمان گلدهی نگاه کنید و به این فکر کنید که چه زمانی دوست دارید پیچ امین الدوله شما بهترین ظاهر را داشته باشد. آنها معمولا از تابستان تا اوایل پاییز گل می دهند، اما برخی از آنها زود یا دیر گل هستند.
از میان طیف رنگهایی از جمله سفید، زرد، نارنجی، صورتی و قرمز، با رنگهای خالص یا ترکیبهای چند رنگ که با گذشت فصل تغییر میکنند، انتخاب کنید.
تصمیم بگیرید که یک پیچ امین الدوله معطر می خواهید یا نه؟ زیرا همه آنها معطر نیستند. اگر معطر بودن گل ها برای شما مهم است، قبل از خرید حتما این مورد را بررسی کنید.
بسته به اینکه به دنبال پوشاندن دیوار یا حصار در تمام طول سال هستید (همیشه سبز یا نیمه همیشه سبز) را انتخاب کنید.
به یاد داشته باشید که گیاهان نیمه همیشه سبز بیشتر برگ های خود را در اواخر زمستان می ریزند، درست قبل از شروع رشد گیاهان جدید در بهار، بنابراین فقط برای مدت کوتاهی بدون برگ خواهند بود.
چه زمانی کاشته شود؟
پیچ امین الدوله را می توان در تمام طول سال خرید و کاشت. با این حال، اگر برگریزان را در زمستان و همیشه سبز را در بهار یا پاییز بکارید، بهترین نتایج را خواهید گرفت. زمانی که زمین یخ زده یا غرقابی است از کاشت پیچ امین الدوله خودداری کنید.
کاشت پیچ امین الدوله
پیچ امین الدوله معمولی را از طریق قلمه های جوان یا از بذر تکثیر کنید. در حالی که هر دو روش برای کاشت پیچ امین الدوله استفاده می شود اما استفاده از قلمه ها یک راه آسان برای تکثیر پیچ امین الدوله است. در اینجا نحوه تکثیر پیچ امین الدوله با قلمه ها آورده ایم:
با برداشتن قلمه های جوان 10 سانتی متری از گیاه پیچ امین الدوله در صبح در طول تابستان شروع کنید. ساقه ها سفت اما انعطاف پذیر را انتخاب کنید. برش باید زاویه دار باشد.
برگ های پایینی را حذف کنید. قلمه ها را در ظرفی با زهکشی خوب پر از خاک گلدان قرار دهید. گیاه را آبیاری کنید. ریشه ها باید پس از چند هفته ظاهر شوند که می توانید در ظرف بزرگتر بکارید.
پس از کاشت پیچ امین الدوله، شاخه های موجود را به اندازه دو سوم هرس کنید تا شاخه های جدید در پایه به خوبی رشد کنند.
کاشت پیچ امین الدوله از بذر
کاشت پیچ امین الدوله از بذر روش دیگری برای تکثیر این گیاه است. بذرها را از میوه های قرمز روشن که در پاییز می ریزند جمع کنید یا مقداری از بذر خریداری کنید. پس از جمع آوری بذرها، مستقیما در ظرفی پر از خاک گلدان بکارید یا بسته به فصل سال، در یک مکان سرد نگهداری کنید تا در داخل خانه شروع به کاشت کنید.
بذرها برای جوانه زدن باید نیاز سرمایی خود را سپری کنند، بنابراین بذرها را حدود 12 هفته در یخچال نگه دارید و در بهار آنها را برای کاشت بردارید.
برای کمک به رشد ریشه و کمک به استقرار گیاه، در اولین بهار و تابستان پس از کاشت پیچ امین الدوله به طور منظم رطوبت خاک را چک کنید و آبیاری کنید. پس از استقرار، گیاهان فقط به آبیاری گاه به گاه در تابستان های گرم نیاز دارند. با این حال، دیوارها و نرده ها منطقه خشکی ایجاد می کنند، بنابراین، حتی اگر باران کمی باریده است، خاک را بررسی کنید و در صورت خشک شدن آنها را خوب آبیاری کنید.
آفات و بیماری های رایج گیاهی
پیچ امین الدوله مستعد ابتلا به بیماری ها و آفات است. برخی از بیماری ها مانند سوختگی برگ ها باعث پیچ خوردن یا تغییر شکل شاخ و برگ می شوند. شاخ و برگ های آسیب دیده یا بیمار را هرس کنید تا از گسترش بیماری جلوگیری کنید. سفیدک و لکه های برگ در آب و هوای مرطوب ایجاد می شود.
برخی از آفاتی که پیچ امین الدوله را آلوده می کنند عبارتند از شته ها، شپشک ها و لاروهای پروانه ها. این آفات را می توان با صابون حشره کش کنترل کنید.
تهیه حشره کش های طبیعی در خانه را با کلیک روی لینک مطالعه کنید.