آموزش کاشت و پرورش

چگونه در منزل بادمجان بکاریم ؟

کاشت بادمجان

بادمجان گیاه گرمسیری و نیمه گرمسیری است که برای رشد به هوای گرم نیاز دارد. کاشت بادمجان را می توان در منزل و در باغچه و در گلدان نیز انجام داد به شرط اینکه شرایط لازم برای رشد این گیاه پر طرفدار را تامین نمایید که در این مقاله سعی بر این است که بطور ساده و به اختصار به این موضوع بپردازیم.

اگر بادمجان ها را از طریق بذر می خواهید بکارید،  گلدان های کوچک یا سینی باغبانی پلاستیکی خریداری کنید. شما برای هر دو بذربادمجان به یک گلدان نیاز دارید. سینی های نشاء و سایرگلدان های ساخته شده از پلاستیک های ارزان ممکن است باعث شود که بعداً انتقال نشاءهایبادمجان به گلدان های بزرگتر راحتتر شود.

خاک مناسب برای پرورش بادمجان :

در انتخاب خاک برای پرورش بادمجان تنها دو عامل دارای اهمیت هستند :
توانایی نگه داری رطوبت و حاصلخیزی زیاد خاک.
زمین های دارای شن و رس که ph آنها از ۵ و ۶ بالا تر باشد برای کاشت بادمجان مناسب هستند، لازم به ذکر است که بادمجان مواد غذایی زیادی را از خاک جذب می کند و به زهکش مناسبی نیاز دارد.
برای تامین مواد مورد نیاز گیاه می توانید از کود حیوانی پوسیده استفاده کنید.

انتخاب گلدان:

برای کاشت بادمجان در گلدان به گلدانی حداقل با ظرفیت 20 لیتر نیاز داریم. قبل از استفاده گلدان را با وایتکس ضد عفونی نموده و بخوبی آبکشی نمایید. انتهای گلدان حتما باید سوراخ هایی برای زهکش وجود داشته باشد.

بدون حمایت، بادمجان ها رشد بسیار کمی به سمت بالا خواهند داشت و در نتیجه میوه بسیار کمی تولید می کنند. حتما از قیم برای رشد بهتر بوته های بادمجان استفاده نمایید.

کاشت بادمجان

انتخاب بذر:

بادمجان انواع گوناگونی دارد بنابراین قبل از کاشت، بذر بادمجان مدنظرتان را  تهیه کنید. انواع بادمجان برای کشت در گلدان مناسب هستند همچنین می‌توانید ارقام بادمجان دلمه‌ای را نیز انتخاب کنید. در زیر لینک خرید و انتخاب انواع بادمجان را برای شما عزیزان قرار می دهیم. بذر بادمجان بسبت به گوجه فرنگی به زمان بیشتری برای جوانه زنی نیاز دارد.

برای انتخاب و مشاهده بذر انواع بادمجان اینجا کلیک کنید.

خاک مناسب:

بهترین خاک برای کاشت بادمجان در گلدان خاک لومی شنی حاصلخیز است. همچنین می‌توانید گلدان را با خاک حاصلخیز باغ پر کنید، البته خاک باغ در برخی مناطق بیش از حد سنگین بوده و زمانی که در گلدان از آن استفاده می‌شود سخت و فشرده می‌شود. بهترین راه حل برای سبک کردن این خاک، ترکیب آن با قطعات خزه، ورمیکولیت و یا خاک پرلیت است تا حاصلخیزی بیشتر و زهکشی بهتر انجام شود.

کاشت بادمجان

نشاء چیست؟

نشاء در واقع جوانه بذر کاشته شده می باشد که پس از بزرگتر شدن آن را به مکان کشت که می تواند گلدان یا گلخانه باشد منتقل می کنند. تهیه نشا می تواند در سینی مخصوص نشا یا گلدان های کوچک تکثیری انجام شود. از گلدان بزرگ برای تهیه نشا با این تصور که گیاه را در هر زمان که خواستیم می توانیم انتقال دهیم استفاده نکنید. چون برای انتقال نشا حتما باید ریشه داخل فضای گلدان را پر کرده باشد و بافت خاک آن را حفظ کند و گرنه انتقال نشای شما کار سخت تری می شود و احتمال گرفتن نشا کمتر می شود. اما در  صورت نبود امکانات می توان نشا ها را در یک گلدان نیز تهیه نمود و از این تجربه زیبا خود را محروم ننمود.

حفره‌های سینی نشا باید دارای سوراخ زهکشی باشند. یک سوراخ در هر حفره ایجاد کنید. بذرهای بادمجان را به عمق 6 میلی‌متر بکارید. سوراخ‌های کاشت را با خاک مرطوب پر کنید.بلافاصله بعد از کاشت بذر بادمجان، گلدان یا ظرف را با پلاستیک بپوشانید تا از خشک شدن خاک جلوگیری شود. گلدان را به یک مکان گرم منتقل کنید.

آبیاری و نور مناسب:

بادمجان برای رشد به نور کافی و مستقیم خورشید و محیط گرم با دمای ۲۵ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد نیاز دارد. بالکن یا پنجره‌های آفتابگیر جنوبی بهترین مکان برای کاشت بادمجان در منزل است. بادمجان در محل کم نور خیلی خوب رنگ نمی گیرد اما با آبیاری با اسید های آمینه می توان رنگ گیری را نیز تقویت نمود که در سایت نیز موجود می باشد.
آبیاری را به طور منظم انجام دهید. بهترین زمان برای آبیاری گیاه هنگامی است که سطح خاک رویی گلدان خشک شده باشد. به طور کلی در دمای معمول منزل دو تا سه بار آبیاری در هفته برای گیاه مناسب است. توجه داشته باشید در آب و هوای گرم و فصل تابستان نیاز آبی بادمجان بیشتر شده و لازم است دفعات آبیاری را افزایش دهید و حتی ممکن است در روز نیاز باشد دو بار گیاه را آبیاری کنید.

بادمجان اگر شوک ببیند میوه نرم می شود و حالت قارچی پیدا می کند پس در کنترل عوامل محیطی دقت نمایید.

کود دهی:
برای حفظ این رشد، شما باید مواد مغذی کافی در اختیار گیاه قرار دهید. دو هفته بعد از انتقال نهال به گلدان بزرگ تر، به گیاه کود دهید. بعد از اولین کود دهی، هر چند هفته یک بار تا زمان بلوغ به گیاه کود دهید. برای شروع از کود 20-20-20 استفاده نمایید.
نشاها زمان انتقال مقداری شوک به آن ها وارد می شود که برای کم کردن اثرات آن می توان از اسید آمینه استفاده نمود که در سایت فردین کشت هم موجود می باشد.
زمانی که گیاه شما دچار آفت شد برای اینکه فضای خانه مسموم نشود و یه محصول ارگانیک پرورش دهید می توانید از حشره کش ارگانیک پالیزین استفاده نمایید که هم برای کودکان شما بی ضرر و  بی خطر است و هم دوره کارنس نداشته و به راحتی حتی بلافاصله بعد استفاده نیز می توان محصول را برداشت و استفاده نمود.
هرس:

هرس در پرورش بادمجان از مراحل مهم به شمار می رود.گل های اضافی بر روی بوته را بکنید. تعداد فراوان گل در بوته باعث ضعف در میوه ها می شود.

یک شاخه اصلی در نظر بگیرید و بر روی شاخه اصلی ۴ شاخه فرعی ، باقی شاخه ها را هرس کنید. بوته بادمجان اگر هرس نشود شاخه های فرعی بسیاری تولید می کند که از کیفیت محصول می کاهد. بین دو شاخه اول در بوته یک گل تشکلیل می شود که برای رشد رویشی بهتر آن را حذف می کنند اما اگر می خواهید بوته شما چندان بزرگ نشود آن را حذف نکنید.