آموزش کاشت و پرورش

کاشت هندوانه زرد

هندوانه زرد

کاشت هندوانه های زرد قبل از هندوانه های قرمز صورت گرفته است. هندوانه های زرد برای اولین بار در آفریقا حدود 5000 سال پیش رشد کرده بودند. با گذشت زمان و در اثر انتخاب طبیعی با افزایش میزان لیکوپن در انواع ارقام مختلف، میوه به طور طبیعی قرمزتر شده است.

مشخصات گیاهشناسی

اندازه هندوانه های زرد بسته به نوع خاص بسیار متفاوت است، اما به طور کلی کوچکتر از انواع قرمز می باشند. میوه ها دارای  پوستی ضخیم، صاف و سبز با نوارهای سبز تیره تا روشن است. میوه ها دارای دانه های بزرگ و خوراکی به رنگ سیاه و قهوه ای می باشند. در برخی از ارقام میوه ها کاملا بدون دانه است. برگ ها به رنگ سبز تیره و لوب دار می باشند. هندوانه های زرد دارای عطر و طعم خوشایند و شیرین تر از انواع هندوانه های قرمز هستند.

زمان کاشت هندوانه زرد

پس از سپری شدن سرمای زمستانه هنگامی که خاک گرم شد، زمان مناسبی برای کاشت بذر هندوانه است. معمولا 70 تا 100 روز طول می کشد تا هندوانه ها آماده برای برداشت شوند. البته این زمان ممکن است در ارقام مختلف متفاوت باشد.

نحوه کاشت

مانند سایر هندوانه ها، هندوانه ای زرد نیز گیاهی نورپسند است. خاک غنی و لومی با زهکشی مناسب و حاصلخیزی بالا و اسیدیته 6 تا 7  برای کاشت مناسب است. اگر در منطقه شما تابستان کوتاه است، از کودهای محرک رشد برای رشد سریع بوته ها استفاده کنید تا در کمتر از 70 روز هندوانه ها آماده برداشت شوند. برای انتخاب مکان کاشت دقت کنید و در محلی که سال قبل خربزه، خیار و کدو  کاشته شده بودند هرگز هندوانه نکارید تا از طغیان آفات مشترک این گیاهان جلوگیری کنید.

کاشت هندوانه در فضای داخلی توصیه نمی شود. صبر کنید تا دمای خاک حداقل به 21 درجه سانتی گراد برسد و سپس برای کاشت اقدام کنید. برای تسریع در گرم شدن خاک می توانید روی خاک پلاستیک های مخصوصی بکشید تا دمای خاک مناسب برای کاشت باشد.

برای کاشت بذر یک تپه خاک به ارتفاع 15 تا 20 سانتی متر ایجاد کنید. فاصله ردیف ها باید حداقل 120 سانتی متر باشد. همچنین تپه ها باید 90 سانتی متر از هم فاصله داشته باشند. 2 یا 3 بذر در تپه با فاصله 15 سانتی متر از هم بکارید. بعد از حدود 8 روز بذرها جوانه میزنند.

شرایط محیطی مناسب برای کاشت هندوانه زرد

نور

این گیاه  را در محل نورگیر و به دور از سایه بکارید.

خاک

خاک لومی غنی و شنی سالم ترین بهترین خاک برای رشد این گیاه می باشند. به خاک های فقیر کمپوست یا کود اضافه کنید.

آبیاری

خاک را مرطوب نگه دارید اما تا زمانی که میوه تشکیل شود نباید رطوبت خاک زیاد باشد. بعد از اینکه میوه ها کمی بزرگتر شدند و  سطح خاک خشک شد، زمان مناسبی برای آبیاری است. آبیاری بیش از حد باعث رشد سریع شده که منجر به ترک خوردن میوه می شود.

دما و رطوبت

هندوانه های زرد در هوای گرم بهترین رشد را دارند. هوای گرم همراه با رطوبت بالا احتمال سفیدک را افزایش می دهد.

کود

استفاده از کودهای شیمیایی برای پرورش هندوانه های توصیه نمی شود. کمپوست یا کود دامی مناسب ترین کود برای هندوانه زرد می باشند. در حد امکان از به کار بردن کودهای نیتروژنه خودداری کنید تا محصول سالم تری برداشت کنید.

برداشت

زمانی که برگ های نزدیک به هندوانه رنگ یا قهوه ای شده و هندوانه ها به اندازه کافی رشد کردند و رنگشان مات شد، می توانید هندوانه های زرد را برداشت کنید.

تفاوت هندوانه زرد و قرمز در چیست؟

جدا از تفاوت رنگ میوه، تفاوت کمی در طعم بین هندوانه های زرد و قرمز وجود دارد. انواع زرد معمولا کمی شیرین تر از انواع قرمز هستند و طعم عسلی مانندی دارند.

هندوانه زرد و قرمز

از نظر تغذیه ای، هر دو رقم حاوی مقادیر زیادی ویتامین A و C هستند و اگرچه هندوانه های زرد فاقد لیکوپن هستند، اما دارای بتا کاروتن بوده و بدن را در برابر سرطان محافظت می کند.

ارزش غذایی هندوانه زرد

این میوه منبع خوبی از ویتامین های A و C هستند. این هندوانه ها حاوی آنتی اکسیدان های قوی بوده که سبب کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. این میوه حاوی برخی مواد معدنی از جمله پتاسیم است که به تنظیم سطح مایعات در بدن و تأمین منیزیم کمک می کند و در نتیجه می تواند به کنترل فشار خون کمک کند.