آموزش کاشت و پرورش

همه چیز درباره پرورش و کاشت جعفری(Petroselinum sp)

کاشت جعفری 

یکی از سبزی های محبوب که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، سبز جعفری است. کاشت جعفری مراحل متعددی دارد. با پرورش این گیاه می توانیم از آن به عنوان سبزی زیبای تزئینی در کنار غذاها استفاده نماییم. 

علاوه بر آن جعفری بود بد دهان را از بین می برد. برای این کار می توانید جعفری را بجوید تا طعم خنک ان دهان را پر کند. این گیاه دو ساله، معمولا در مناطقی با آب و هوای معتدل رشد می کند. البته می توانیم برای پرورش و کاشت جعفری(Petroselinum sp) در مناطق سرد نیز اقدام نماییم. و بذر جعفری فری و بذر جعفری شرقی را می توانید در سایت فردین کشت مطالعه نمایید. 

مکان کاشت جعفری 

برای کاشت این سبزی معطر می توانیم به هر مکانی فکر کنیم. هم در گلدان، هم در گلخانه و هم در زمین های آزاد می توان اقدام به کاشت جعفری نمود. جعفری نمی تواند در شرایط سخت رشد کند. برای همین بهتر است مکانی را برای کاشت این سبزی انتخاب نمایید، که نور دریافت نماید. 

دما 

دمای مناسب باید تقریبا معادل ۲۱ درجه سانتی گراد باشد. اگر دما کم یا زیاد شود بذر این گیاه حساس رشد نمی کند. پس باید مراقب باشیم که جعفری را در دمای مناسب بکاریم. پیش از سرما باید این گیاه را به محلی مناسب منتقل نمایید.

خاک

بهترین خاکی که برای کشت جعفری استفاده می شود، خاک نرم است. خاکی که پر از کمپوست و مواد مغذی باشد. این خاک ها بهترین خاک برای مشت این سبزی معطر است. اگر قصد دارید در گلدان اقدام به کاشت جعفری نمایید، بهتر است ۵۰ درصد از خاک گلدان و ۵۰ درصد هم کمپوست را با هم ترکیب نمایید. 

پرورش و کاشت جعفری

کود 

زمانی که اقدام به کشت بذر جعفری می نمایید، باید بدانید که تقویت و کود دهی به این گیاه از اهمیت برخوردار است. کود های مناسب برای کشت جعفری، کود های آلی و شیمیایی هستند. خاک هایی که دارای کود مناسب نباشند برای پرورش این گیاه مناسب نیستند.

مراقبت از گیاه جعفری 

گیاه جعفری را می توانیم به عنوان یکی از گیاه های فصل خنک به شمار اوریم. مناطقی همچون خوزستان که دارای زمستان و سرمای ملایمی هستند، بهترین مکان برای کشت جعفری به شمار می روند. باید مراقب باشیم این گیاه پیش از شروع سرما، به محل مناسبی منتقل شود. می توانیم این گیاه را به گلدان ها منتقل نماییم.

آفات و بیماری ها

گیاه جعفری نیز همچون دیگر سبزی های معطر، دچار بیماری ها و آفات متعددی می شود. بهتر است برای پیشگیری از این مسئله، پس از کاشت جعفری آن را سمپاشی نمایید. سمومی همچون دورینول، تنوران، آفالون، پوتابلان و… میتوانیم گیاه جعفری را از بیماری نجات دهیم.

کاربرد ها 

این گیاه خوش عطر و طعم دارای خواص بیشماری است. می توانیم با کاشت جعفری، این گیاه را برای تزیین غذا، از بین بردن بوی بد دهان، درمان کم خونی، محافظت از قلب و… مورد استفاده قرار دهیم. گیاه جعفری منبعی غنی از آهن و اسید فولیک است. 

با استفاده از این گیاه خوشمزه و خوش عطر، می توانید برای بدن خود انواع ویتامین ها را ارسال نمایید. ویتامین های A, C, K. می توانیم بگوییم استفاده از جعفری بیش از ۲۰ درصد نیاز بدن به مواد مغذی را برطرف می کند. 

2 دیدگاه در “همه چیز درباره پرورش و کاشت جعفری(Petroselinum sp)

  1. علی گفت:

    مثل مجلات زرد از تیترهایی استفاده نکنید که فقط جذب کنند و بعد مطلب متناسب باهاش ندارن. این مقاله کجاش “ همه چیز در مورد کاشت و پرورش جعفری “ هستش؟ یه مطلب ناقص که در اکثر وبسایت ها همینو میشه پیدا کرد. بهتره برای اینکه مخاطب اطمینان کنه به وبسایت شما واقعا مطالب کامل و ارزشمند و مفید و کاربردی بذارین

    1. ممنون از تذکرتون تلاش می کنیم مقالاتی بهتر ارائه کنیم

نظرات بسته شده است.