عمومی

10 نکته برای کاهش باد بردگی سموم

باد بردگی سموم

اطمینان از نشستن سموم روی محصول همواره یکی از مهمترین مسائل در سم پاشی سموم است. همانطور که می دانید، باد اغلب می تواند برنامه سم پاشی شما را تحت تاثیر قرار دهد. باد مهمترین عامل در پخش آفت کش و باد بردگی سموم است.

هر تغییری که در سیستم پاشش ایجاد شود (به عنوان مثال انتخاب نازل، سرعت حرکت سم پاش، فشار پاشش، فرمول های مختلف سموم دفع آفات، مواد افزودنی و غیره) در نهایت بر اندازه قطرات، اثرگذاری سموم و  باد بردگی تاثیر می گذارد.

کاهش باد بردگی سموم

در زیر چندین به چندین نکته برای کاهش خطر باد بردگی سموم اشاره می کنیم.

1- اسپری با سرعت کم: به طور کلی، صبح زود یا اواخر شب وزش باد کمتر است. برچسب سموم را با دقت بخوانید. به عنوان مثال، برچسب های جدید محصول سم dicamba یک ساعت پس از طلوع آفتاب تا دو ساعت قبل از غروب آفتاب باید سم پاشی شود، در حالی که برچسب glufosinate توصیه می کند موقع صبح استفاده شود و 2 ساعت قبل از غروب آفتاب تا کنترل موثری روی علفهای هرز داشته باشد.

2- فشارهای پاشش سم پاش را کاهش دهید: فشارهای کمتر امکان ایجاد اندازه بزرگتر قطرات را فراهم می کند. توجه داشته باشید که نازل ها می توانند در فشارهای مختلف اندازه قطرات مختلفی ایجاد کنند. بنابراین، ممکن است یک نازل در فشار کم قطرات متوسط ​​اما در فشارهای بالاتر قطرات ریز تولید کند. با این حال، برخی از نازل های جدید به گونه ای طراحی شده اند که برای پوشش بهتر به فشارهای بیشتری نیاز دارند اما باز هم نسبت به انواع دیگر نازل ها باد بردگی کمتری تولید می کنند.

در بیشتر موارد، علف کش های تماسی باید از طریق نازل هایی تولید شوند که قطرات متوسط ​​تا درشت تولید می کنند، بنابراین برخی از نازل های جدید ممکن است بهترین پوشش اسپری را برای کنترل موثر علف های هرز فراهم نکنند. . با این حال، افزایش حجم اسپری می تواند به بهبود پوشش کمک کند.

3- حجم سم مصرفی را اندکی افزایش دهید: در صورت امکان به جای 10 گالن یا کمتر در هر هکتار از 20 گالن یا بیشتر در هر هکتار استفاده کنید.

4- نازل های مناسب را با قطرات اسپری درشت انتخاب کنید: چندین شرکت تولید کننده نازل هایی برای کاهش خطر بادبردگی سموم طراحی شده اند. برخی از نمونه ها شامل هوش مصنوعی است. البته پس از انتخاب نازل مناسب، باید سرعت، فشار و خروجی مناسب تعیین و بدست آید.

5- از ارتفاعات پایین سم پاشی کنید: حتما از نازل هایی استفاده کنید که زاویه پاشش 110 درجه یا بیشتر داشته باشند. این نازل ها اجازه می دهد تا میزان باد بردگی سم کمتر شود. بهتر است سم پاشی  تقریبا 50 سانتی متر بالاتر از ارتفاع گیاهان تنظیم شود.

6- سرعت حرکت سمپاش را کاهش دهید: هر چقد سرعت حرکت در زمان سم پاشی بیشتر باشد احتمال باد بردگی سم نیز بیشتر خواهد بود. سعی کنید در زمان سم پاشی سرعت حرکت کمتر از 16 کیلومتر در ساعت باشد.

7- از موادی استفاده کنید که سم راحت تر روی هدف بنشیند. در فرمولاسیون سموم اغلب از دترجنت ها استفاده می شود.

8- هنگام سم پاشی به جهت حرکت بادهای غالب منطقه توجه کنید. سم پاشی را در جهت بادها غالب انجام ندهید.

9- اگر محصولات حساس در مزارع مجاور هستند سعی کنید برنامه سم پاشی را طوری تنظیم کنید تا تا از آسیب دیدن محصول حساس جلوگیری شود.

10- از نازل ها و سم پاش های  “پیشرفته” استفاده کنید. برخی از سمپاش های جدید از سیستم پالس برای کمک به کاربرد بهتر و کاهش خطر باد بردگی سموم استفاده می کنند.

 

برای مطالعه مطلب س پاشی هوایی کلیک کنید.