متفرقه

گیاه آویشن و خواص آن

طی دو دهه اخیر، مصرف گیاه آویشن در انواع مختلف بسیار رایج شده. آویشن گیاهی است که می‌تواند در یک محیط با امکانات متوسط به راحتی رشد کند و محصولات مختلفی را تولید کند. این گیاه دارای خاصیت ضد باکتری، ضد اسپاسم، کنترل کننده فشار خون، آرامش بخش و خواص بسیار دیگری می‌باشد. جالب است که بدانید آویشن علاوه بر مصرف خوراکی در بسیاری از صنایع (داروسازی، مراقبت‌های شخصی، مواد شوینده، حشره کش‌ها و …) نیز نقش دارد.

علاوه بر این، از برگ‌های خشک شده آویشن برای تهیه چای و همچنین سایر محصولات مانند لوسیون پوست استفاده می‌شود. آویشن امروزه بیشتر در سواحل مدیترانه به عنوان طعم دهنده‌ای در غذاها استفاده می‌شود. در گذشته مصریان باستان از آن برای تهیه شامپو استفاده می‌کردند. همچنین در گذشته کاربرد این گیاه برای یونانیان استفاده به عنوان بخور در معابد بوده است. در ادامه با خواص بی‌نظیر گیاه آویشن بیشتر آشنا خواهید شد.

خواص گیاه آویشن :

۱- مبارزه با گلو درد :

شربت آویشن یا دم نوش آن می‌تواند بهترین درمان برای گلو درد و سرفه‌های مکرر هنگام سرماخوردگی باشد. طی یکی از مطالعات اخیر انجام شده توسط گروه پزشکی میکروبیولوژی در دانشگاه پزشکی لودز لهستان، تاثیر آویشن را روی ۱۲۰ گونه مختلف باکتری جدا شده از بیماران مبتلا به عفونت حفره دهان، دستگاه تنفسی و دستگاه ادراری بررسی کرده‌اند. نتایج نشان دهنده فعالیت‌های بسیار شدید علیه تمام گونه‌ها بود. به طوری که اثربخشی آویشن بیش از اثر آنتی بیوتیک‌ها گزارش شد.

۲- جلوگیری از مسمومیت غذایی:

تا به حال از خود بپرسیده‌اید که علت قرار دادن پودر آویشن کنار فست فودها چیست؟ بله درسته است که آویشن طعم و عطر خوبی را به غذای شما می‌دهد اما جریان تنها این نیست. شیگلا یک ارگانیسم عفونی است که موجب ناراحتی‌های گوارشی، همچون دل درد و اسهال می‌شود. با اضافه کردن آویشن به غذای خود می‌توانید این ماده را از بدن خود پاکسازی کنید.

۳- تامین ویتامین‌های مورد نیاز با مصرف گیاه آویشن:

دریافت روزانه تمام ویتامین‌ها می‌تواند برای افراد دشوار و چالش برانگیز باشد. خوشبختانه خوراکی‌هایی هستند که می‌توانند همزمان چندین ویتامین مورد نیاز شما را تامین کنند. آویشن منبع خوبی از ویتامین سی و آ می‌باشد.

 

۴- تقویت مو :

تحویل مواد مغذی به فولیکول‌های مو به منظور رشد موها، حیاتی است. آویشن گردش خون به پوست سر را سرعت می‌بخشد. به این منظور می‌توانید روغن آویشن را تهیه کرده و کمی از آن را به ریشه موهای خود بزنید سپس موهای‌تان را ماساژ دهید.

۵- درمان بیماری‌های قلبی عروقی :

ترکیبی شگفت انگیز از اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آویشن باعث جلوگیری از التهاب مزمن می‌شود که یکی از علل عمده بیماری‌های قلبی عروقی است. استفاده از روغن آویشن برای قلب مفید است زیرا املاح ضد اسپاسمیک آن باعث بهبود سلامت قلب می‌شود. این گیاه موجب عملکرد مناسب دریچه‌های قلب می‌شود، فشار خون را کاهش می‌دهد و قلب را تقویت می‌کند.

۶- درمان کم خونی :

آویشن یک منبع عالی آهن است که مصرف روزانه‌اش ۲۰ درصد از نیاز ما به این ماده معدنی را تامین می‌کند. آهن برای توسعه گلبول‌های قرمز و تولید انرژی ضروری است. کمبود آهن سبب کم خونی، خستگی و افزایش احتمال عفونت‌ها می‌شود.

دوستان عزیز با گیاه آویشن و برخی از خواص آن آشنا شدید. امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. اگر نظری دارید خوشحال می‌شویم تا با اشتراک آن در بخش دیدگاه‌ها ما را همراهی کنید.

بذر انواع آویشن نظیر آویشن شیرازی، آویشن کوهی، آویشن باغی، آویشن استرالیایی در سایت موجود می باشد.

نوشته های مشابه