آموزش کاشت و پرورش

کاشت گردو

کاشت گردو

در حالی که گونه های مختلفی از گردو در جهان وجود دارد اما دستورالعمل های اساسی کاشت گردو همگی مشابه هستند. درختان گردو  با میوه و چوب خود، یکی از ارزشمندترین درختات میوه به شمار می آیند. اما کاشت آنها نیاز به فضای نسبتا بزرگی داشته و باید توجه داشته باشید که این درختان با ترشح ماده ای از ریشه خود با گیاهان اطرف مبارزه می کنند. بنابراین مراقب گیاهانی که در نزدیکی درخت گردو می کارید باشید.

درخت گردو

گردو درختانی است که سریع رشد می کنند و سایبان های گسترده ای به عرض ۱۸ متر و ارتفاع ۳۰ متر ایجاد می کنند. گردو یک درخت نور پسند است و برای رشد نیاز به آفتاب کامل دارد. گل ها قبل یا تقریبا همزمان با برگ ها باز می شوند. شما می توانید گل های نر و ماده را روی یک گیاه مشاهده کنید. گل های نر، باریک و گل های ماده کوچکتر هستند که اغلب در نوک شاخه ها دیده می شوند. گرده افشانی نیز توسط باد انجام می شود.

درختان گردو حدود ۱۰ سال پس از کاشت شروع به تولید محصول می کنند و ۳۰ سال پس از کاشت نیز در اوج میوه دهی هستند. شما می توانید برای کاشت یکی از دو روش کاشت گردو و نهال گردو را انتخاب کنید. خاک ایده آل برای کاشت گردو خاک حاصلخیز با زهکشی بالاست که pH آن بین ۶ تا ۷ باشد.

کاشت گردو

اولین کاری که باید برای کاشت انجام دهید این است که گردوهای تازه که پوست سبز آنها جدا نشده را پیدا کنید. با دستکش پوسته بیرونی را جدا کرده و پوست قهوه ای گردو را سالم نگه دارید. بسته به اینکه قصد کاشت چند درخت گردو دارید تعدادی مشخصی را انتخاب کنید. حداقل ۱۵-۱۰ عدد گردوی سالم انتخاب کنید. زیرا کمتر از ۵۰ % از این گردوها جوانه می زنند.

گردوها را به مدت ۷۲-۴۸ ساعت در آب خیس کنید. سپس، آنها را درون یک کیسه پلاستیکی پر از ماسه مرطوب قرار داده و کیسه را به مدت ۱۵-۱۲ هفته در یخچال قرار دهید.

توجه: گردوها را می توانید در طول پاییز بکارید تا به طور طبیعی در باغ زمستان گذرانی کنند، اما ممکن است سنجاب ها و موش ها آنها را پیدا کرده و از آنها تغذیه کنند.

نهال گردو کانادایی

برای خرید نهال گردو کانادایی، کلیک کنید.

حدود  ۱۵-۱۲ هفته بعد، بعضی از دانه ها معمولا جوانه می زنند. بنابراین باید مکان کاشت را انتخاب کنید. همه گونه های گردو به خاکی با کیفیت بالا احتیاج دارند و این مرحله به ویژه در صورت احداث باغ گردو بسیار مهم است. مکانی را انتخاب کنید که خاک لومی با زهکشی خوبی داشته باشد. از کاشت گردو در شیب های تند، بالای پشته ها، خاک سنگی و خاک با مقادیر زیادی رس خودداری کنید.

 گردوهای جوانه زده را مستقیما در باغ (در مناطقی با زمستان معتدل) یا در گلدان های منفرد که حاوی خاک حاصلخیزی هستند بکارید. بهترین عمق برای کاشت گردو  حدودا  ۷-۵ سانتی متر است و پس از کاشت کمی خاک روی گردوها بریزید.

گلدان ها را در دمای اتاق، نزدیک به پنجره نورگیر قرار دهید. مهمترین مسئله از این به بعد مرطوب نگه داشتن خاک گلدان ها است اما نباید بیش از حد خاک خیس باشد. وقتی نهال ها در بهار به ارتفاع ۶ اینچ (۱۵ سانتی متر) رسیدند، می توانید آنها را در یک گلدان بزرگتر یا مستقیا در باغ بکارید.

توصیه می شود هنگام کاشت گردو کود شیمیایی به خاک اضافه نکنید و به خاک نهال های تازه کاشته شده خود کمی کود کمپوست اضافه کنید. در سال دوم می توانید مقدار کمپوست را افزایش دهید تا نیازهای نهال های در حال رشد برطرف شود. مقدار زیاد N باعث حساسیت بیشتر درختان در برابر بیماری های گردو می شود.

اگر در منطقه ای زندگی می کنید که میزان بارندگی زیر ۶۰۰ میلی متر در سال است،  نهال های جوان خود  را هر دو هفته یک بار در ماههای تابستان آبیاری کنید. هرگز از آب پاش یا شلنگ برای آبیاری استفاده نکنید و از پاشیدن آب بر روی برگ ها خودداری کنید زیرا این امر باعث پیشرفت بیماری های قارچی گردو می شود.

گردوهایی که از دانه رشد می کنند ممکن است در سن ۱۰ تا ۱۳ سالگی محصول بدهند. ارقام پیوندی معمولاً از ۵ سالگی شروع به باردهی می کنند. اکثر ارقام پیوندی ۲ ساله هستند بنابراین می توانید انتظار داشته باشید که اولین محصول را در سال سوم پس از کاشت برداشت کنید.

بازدارندگی درخت گردو

گردو یک مهار کننده رشد به نام ژوگلان تولید می کند که  برخی از گونه های گیاهان در نزدیکی آن رشد نمی کنند (آللوپاتی منفی). مطالعات تجربی نشان داده است که ژوگلون تنفس گیاه را مهار کرده  و انرژی مورد نیاز گیاهان حساس را سلب می کند و با این کار توانایی گیاهان در جذب آب و مواد مغذی کاهش می یابد.