عمومی

کاربرد جلبک ها در کشاورزی

کاربرد جلبک ها در کشاورزی:

۱. مقابله با بیماری های گیاهی: به علت وجود کربوهیدرات ها در عصاره جلبک دریائی موجب افزایش میکروب های مفید شده و در نتیجه جمعیت قارچ های بیماری زای خاکی به دلیل رقابت با یکدیگر کاهش می یابد. کاربرد جلبک به طور مستقیم روی اندام هوائی گیاه میتواند القاءکننده مقاومت در برابر انواع قارچ ها، باکتری ها و ویروس ها باشد.

۲. مقاومت به تنش های محیطی: میتواند به گیاهان کمک کند تا با افزایش محتویات معدنی و مایعات درون سلولی سبب افزایش مقاومت گیاهان در برابر سرما و سرمازدگی شود.

۳. افزایش عملکرد گیاهان: تحریک فتوسنتز و تولید بهتر قند و نشاسته و افزایش محصول به دلیل وجود آمینو بوتیرات، بتائین و گلایسین بتائین در عصاره استخراج شده جلبک دریائی

4. بهبود کیفیت خاک: میزان بالای فیبر از یک طرف نقش مهمی در نرم کردن بافت خاک و حفظ رطوبت و از طرف دیگر به علت دارا بودن مواد معدنی و عناصر کمیاب اهمیت بالایی در بهبود کیفیت خاک دارد.

۵. جلوگیری از کمبود عناصر غذایی:  کاربرد جلبک به علت دارا بودن مقادیر نسبی فسفر، پتاسیم و برخی عناصر ریزمغذی به عنوان کود بیولوژیکی برای جلوگیری و رفع کمبود این عناصر به کار می رود.

۶. تامین هورمون های گیاهی: ترکیبات هورمونی اکسین، جیبرلین، فنیل استیک اسید و سیتوکنین در کاربرد جلبک ها به اثبات رسیده است. این هورمون ها بر طویل شدن سلول، تمایزیابی سلول و تقسیم سلول و افزایش جوانه زنی و مقاومت نسبت به سرما و آفات موثرند.

۷. تاثیر بر رشد ریشه: کاهش رشد ریشه در اثر کاهش دما باعث کم شدن ظرفیت جذب آب و مواد معدنی توسط ریشه و به دنبال آن اختلال در رشد گیاه میشود. بتائین و مانیتول موجود در جلبک دریائی از اختلال در رشد ریشه و کاهش رشد در نتیجه تنش دمایی جلوگیری میکند.