سمپاشی درختان میوه یکی از مباحث بسیار مهم در باغات میوه است و از آسیب رساندن بیماری ها و حشرات به درختان ارزشمند شما جلوگیری می کند. با این حال، مهم است که بدانید چه زمانی باید درختان میوه را سمپاشی کنید، زیرا اگر در شرایط مناسب در زمان مناسب سمپاشی نکنید، می به درخت آسیب وارد می کنید. در این مطلب قصد دارین به جزئیات بیشتری از زمان سمپاشی درختان میوه و نکات مهمی که باید برای به حداکثر رساندن کارایی سم پاشی بدانید اشاره کنیم.
زمان سمپاشی درختان میوه
در زمان خواب درخت
در طول فصل خواب، درخت رشد نمی کند و تا بهار انرژی خود را حفظ می کند. علاوه بر این، درخت برگ های خود را ریخته است. با این حال، آفات و عوامل بیماریزا نیز در این زمان زمستان گذرانی می کنند. در طول زمستان یا اوایل بهار، می توانید از روغن ولک استفاده کنید.
مطمئن شوید که هنگام سمپاشی درختان میوه دمای هوا به زیر 40 درجه فارنهایت (4 درجه سانتیگراد) نمی رسد، در غیر این صورت به درخت آسیب می رساند. همه روغن های زمستانه مانند روغن ولک، تخم حشراتی مانند شته ها را از بین می برد. علاوه بر این استفاده از این روغن ها برای از بین بردن تخم کنه های گیاهی نیز موثرند.
قبل از جوانه زنی: اسپری های قارچ کش
می توانید قبل از جوانه زنی و قبل از باز شدن برگ ها با اسپری قارچ کش سمپاشی درختان میوه را انجام دهید. هنگام سمپاشی باید دما در حدود 60 درجه فارنهایت (15 درجه سانتیگراد) باشد. علاوه بر این می توانید از یک اسپری قارچ کش طبیعی حاوی گوگرد نیز استفاده کنید. برای اینکه سمپاشی درختان میوه با قارچ کش ها موثر باشد، دوبار اسپری کنید. ابتدا وقتی جوانه های گل شروع به رشد کردند، سپس حدود 10 تا 14 روز صبر کنید و دوباره سمپاشی کنید.
درختان میوه پرسود کدام درختان هستند؟ این مطلب را در مقالات فردین کشت مطالعه کنید.
زمان شکوفایی
به طور کلی هنگامی که گل ها حال شکفتن هستند، سمپاشی درختان میوه اصلا توصیه نمی شود، زیرا این کار می تواند به گل ها و در نتیجه به میوه آسیب برساند. با این حال برخی از آفات و بیماریها نیز میتوانند درخت را در این مدت آلوده کنند.
بنابراین برای مبارزه با اکثر آفات و بیماری ها، سمپاشی را قبل از گلدهی کامل یا بلافاصله بعد از آن توصیه می کنیم. با این حال، برای بیماری آتشک، در طول گلدهی می توانید اکتانوات مس و … اسپری کنید.
بعد از ریزش گلبرگ: اسپری های ترکیبی
پس از ریزش بیشتر گلبرگ ها، می توانید دوباره سمپاشی درختان میوه را از سر بگیرید. در واقع، بسته به اینکه چه چیزی را کنترل می کنید و از چه سمی استفاده می کنید، می توانید در طول تابستان تا زمان برداشت سمپاشی کنید.
محلول پاشی کودهای ریزمغذی مانند روی، مس، منیزیم، مولیبدن، بور و کلسیم می تواند به رشد میوه در جایی که این مواد مغذی به دلیل قلیایی بودن خاک کمبود یا در دسترس نیستند، کمک کند. این عناصر با آب مخلوط می شوند و مستقیماً روی برگ ها اسپری می شوند که مواد مغذی را جذب کرده و آنها را به سمت میوه های در حال رشد حرکت می دهد.
درختان میوه مقاوم به سرما را با کلیک روی لینک بیشتر بشناسید.
نکاتی برای سمپاشی درختان میوه
آلودگی های ناشی از منابع خارجی را کاهش دهید و روش های غیر شیمیایی مانند کنترل های بیولوژیکی، زراعی و … را در برنامه مدیریت آفات خود بگنجانید.
در صورت امکان، دفعات سمپاشی درختان میوه را محدود کنید، به ویژه سمومی با نحوه اثر عصبی مانند سموم فسفره
مناطق کوچک را تا حد امکان سمپاشی کنید و در صورت امکان، به جای همه گیاهان، فقط گیاهان آلوده را سم پاشی کنید.
از ترکیبات ماندگار و فرمولاسیون های آهسته رهش خودداری کنید. در حالت ایدهآل، یک حشرهکش مؤثر باید با غلظت کافی برای کشتن همه افراد یک جمعیت استفاده شود و سپس به سرعت در محیط تجزیه شود.
از اختلاط دو یا چند حشره کش با هم برای کنترل یک آفت خودداری کنید، مگر در مواردی که تحقیقات اثربخشی بهتری را نشان داده باشد. قبل از اختلاط آفت کش ها به خوبی مطالعه کنید.
چگونگی بهبود رنگ و قند میوه را با کلیک روی لینک در مقالات فردین کشت مطالعه کنید.
حشره کش های مختلف را به صورت تناوبی استفاده کنید.
توجه داشته باشید که مقاومت می تواند به محصولاتی غیر از آفت کش های شیمیایی سنتی ایجاد شود. مقاومت در برخی از گونه ها به باسیلوس تورینژینسیس (Bt) و برخی از تنظیم کننده های رشد حشرات (IGRS) گزارش شده است.
هنگام مخلوط کردن آفت کش ها به دقت اندازه گیری کنید. پودرها را با استفاده از ترازو اندازه گیری کنید.
پس از مخلوط کردن حشره کش با آب، فورا یا ظرف چند ساعت سمپاشی درختان میوه را انجام دهید. هرگز اجازه ندهید یک ماده شیمیایی مخلوط یک شب قبل از استفاده بماند.
سمپاشی درختان میوه را در زمان های خنک تر روز مانند صبح زود یا عصر انجام دهید.
سورفکتانت ها را فقط در صورت توصیه بر روی برچسب آفت کش ها اضافه کنید.
سمپاشی درختان میوه را فقط پس از آبیاری گیاهان انجام دهید.
از مصرف آفت کش ها با کود خودداری کنید مگر اینکه روی برچسب مشخص شده باشد.