عمومی

به لیمو و آشنایی با خواص آن

به لیمو

به لیمو درختچه بومی آمریکاي جنوبی، شیلی، پرو و آرژانتین می باشد که اولین بار توسط اسپانیایی ها در سال 1784 میلادي از آمریکاي جنوبی به اروپا آورده شد و امروزه به علت زیبایی و عطر دلپذیري که دارد در بیشتر کشورها پرورش داده می شود. این گیاه آن چنان عطر دلنشینی دارد که همیشه به عنوان یک گیاه معطر در باغ هاي سلطنتی اسپانیا کشت می شده است.

رده بندي و مشخصات گیاهشناسی به لیمو

نام علمی: Lippia citriodora kunth – Aloysia citriodora 

نام انگلیسی: Lemon verbena – Lemon beebrush – Herb Louisa

نام آلمانی: Citronenkraut

نام فرانسوي: Verveine odorante

نام ایتالیایی: Cetrina – Cedrine

نام عربی: لویزه

به لیمو

دمنوش به لیمو بسیار آرامش بخش است.

موارد استفاده به‌لیمو در طب سنتی

به لیمو یکی از بهترین گیاهان داروییست که از برگها، سرشاخه هاي گلدار،ساقه هاي جوان و گل هاي آن در طب سنتی استفاده می شود، طبیعت آن گرم می باشد و خواصی شبیه به بادرنجبویه دارد. برگ ها و پیکر رویشی این گیاه داراي خاصیت تب بر، مسکن، ضدنفخ، کمک کننده به هضم غذا، آرامش بخش ورفع تپش قلب، ترمیم زخم (ضماد برگ ) و… دارد.

دمنوش به‌لیمو فوق العاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است. اسانس این گیاه در صنایع غذایی و در تهیه انواع عطر و ادکلن بسیار کاربرد دارد. به لیمو یکی از گیاهانی است که امروزه در باغ هاي آروماتیک کشورهاي اروپایی به وفور کشت می گردد. به لیمو براي تقویت معده در ردیف بهترین داروها قرار می گیرد که براي این منظور بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند؛ چاي مصرف شود. همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگی نیز کاربرد دارد.

بیوفلاونوئید، ،C به‌لیمو حاوي اسید سیتریک، کلسیم، منیزیم، ویتامین پکتین و لیمونن است که با عفونت مبارزه می کند. اگر بخواهیم به اعصابمان کمی آرامش بدهیم، کافی است مقداري چاي به لیمو بنوشیم. به‌لیمو دم کرده فوق العاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است و براي تقویت حافظه می توان از عرق به لیمو استفاده کرد. ضمناً براي محافظت از میناي دندان هاي خود، حداقل نیم ساعت صبر کنید بعد مسواك بزنید.

شما عزیزان می توانید بذر انواع گیاهان دارویی مانند رازیانه، آویشن، گل گاو زبان، بو مادران و …. را از سایت فردین کشت خریداری نمایید.

ترکیبات به لیمو و خواص آن

سیترال: ضد باکتري، ضد قارچ، آنتی هیستامین ضد سرطان / لینالول: ضدباکتري، ضدالتهاب؛ محافطت از کبد / کامفن: آنتی اکسیدان و خلط آور / ترپینئول: ضدباکتري، ضدسرفه، خلط آور / کاریوفیلن: ضدالتهابی، ضدباکتري، ضدتومور /لیمونن: ضدسرطان، ضدباکتري

خواص درمانی دمنوش به‌لیمو

طبیعت به‌لیمو گرم و خواص زیادي دارد که مهمترین خاصیت آن آرام بخشی این گیاه است. این دمنوش به رفع تپش قلب کمک می کند و آرام بخش است، حالات عصبی، استرس و خستگی هاي روحی را کاهش داده و براي درمان بی خوابی مناسب است. دمنوش به لیمو جهت التیام سرگیجه، سردرد و میگرن، همچنین براي درمان سرماخوردگی و سرفه مناسب است. به‌لیمو براي تقویت معده در ردیف بهترین داروها قرار می گیرد و خاصیت ضد نفخ دارد که براي این منظور بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند چاي مصرف شود. نوشیدن مداوم این دمنوش به تقویت حافظه کمک می کند و نتیجه می گیریم که به لیمو سلاحی طبیعی براي مبارزه با آلزایمر است. (همچنین برا ي تقویت حافظه می توان از عرق به لیمو نیز استفاده کرد.)

برای مشاهده بذر انواع گیاهان دارویی کلیک کنید.

دستورالعمل تهیه دمنوش به لیمو

براي تهیه دمنوش به لیموي کامل، نیاز به دو فنجان آب، 20 برگ تازه نعناع و 10 برگ تازه به‌لیمو شسته شده می باشد. ابتدا آب را با جوشاند، وقتی به نقطه جوش خود رسید برگ نعناع و به لیمو را به آن اضافه کنید و براي 5 دقیقه بجوشانید. شیرین کننده مناسب براي این دمنوش، عسل است؛ اما بدون شیرین کننده نیز این دمنوش بسیار خوشمزه و معطر است. بهتر است دمنوش را گرم مصرف کنید . در ضمن گاه گاهی می توانید چند برگ تازه به‌لیمو را به چاي سیاه نیز اضافه کنید تا طعم بهتري به چاي دهد.

گردآوری: حاتمی

نوشته های مشابه